KURKUMA JE NAJJAČI ANTIBIOTIK, DR NESTOROVIĆ OTKRIO: U teglu stavite kurkumu i ovu namirnicu, SVAKI DAN POJEDITE KAŠIKICU (RECEPT)

0

Ovo je dokazano da pomaže kod zapaljenja zgloba koljena, a neki japanski autori su ukazali kakve efekte kurkumina ima kod raka debelog crijeva, pogotovo kineskih kod raka bešike i pluća.

Kao dodatak jelima upotrebljava božansku biljku većina ljudi, radi intenzivnog i primamljivog mirisa, ne znaju da se već vijekovima kurkuma koristi u liječenju i najtežih bolesti. Najčešće ljudi ovu moćnu biljku koriste kad imaju smetnje sa probavom, rane, probleme sa želucem, za zapaljenske procese, manje posjekotine i povreše mišića.

A prema nekim istraživanjima naučnika, kurkumin ima svojstva da pomogne ljudima kako bi spriječio rak. On u sebi ima antigljivična i antibakterijska svojstva, može vam pomoći u borbi protiv bolesti i to brojnih. Kurkumin će pomoći ćelijama da jaku upalu prežive.

Glavni aktivni sastojak biljke kurkuma je kukumin, koji je pokazao brojne blagotvorne učinke kod upalnih stanja. Često se naziva turmerik. Inhibira razne upalne enzime. Djeluje i tako što smanjuje aktivaciju upalnog gena, kroz inhibiciju jednog od tzv. transkripcijski čimbenici nuklearni faktor cap B, te inhibira niz citokina, molekula koje pokreću upalu, kaže dr. Branimir Nestorović.

U velikoj studiji iz Indije iz 2014. kurkumin je bio jednako dobar u suzbijanju upale zgloba koljena kao i visoka doza ibuprofena, našeg Brufena u dozi od 800 mg. U istraživanju iz 2017. godine identificiran je još jedan polifenol, calebin A, s vrlo izraženim protuupalnim djelovanjem.

Pripremiti ćete ga veoma lako, tako što ćete prvi dan konzumirati na svakih sat vremena, drugi dan ćete na svaka dva sata, a treći dan ćete tri puta dnevno uzeti.

Ono što vam je potrebno su sljedeći sastojci:

1 kašika kurkume u prahu

100 g meda

Sve u staklenu teglu stavite kad izmiješate.