KURJE OKO će da NESTANE preko noći: Samo stavite OVO, ujutro vas čeka IZNENAĐENJE-GENIJALNO! – Savjeti za deset
Trenutno Vijesti

KURJE OKO će da NESTANE preko noći: Samo stavite OVO, ujutro vas čeka IZNENAĐENJE-GENIJALNO!

Malo je osoba koje u svom životu nisu imale problem sa kurjim očima koja znaju da se pojave na jako nezgodnim mjestima i da izazovu nelagodu i bol. Najčešće se pojavljuju na tabanima ili nožnim prstima a znaju se pojaviti i na prstima ruku. Kada su u pitanju naša stopala treba imati na umu da su ona vjerovatno najopterećeniji dio našeg tijela.

Na njima cijeli dan stojimo, ona su stalno u čarapama i cipelama i o njima bismo trebali posebno voditi računa. Zato što su stalno zatvorena ona su pogodna za stvaranje gljivica i infekcija zbog čega se javlja i neugodan miris. Smrad nogu je najčešće povezan sa gljivičnom infekcijom za koju je vlaga idelno mjestoo jer se tu gljivice najbrže razmnožavaju a zbog znoja naše stopalo je uvijek vlažno.

Pored gljivica i infekcija druga najčešća bolsst koja napada naša stopala su kurje oči koje se najčešće javljaju ako nosimo obuću kojaje neudobna i uska u gornjem dijelu. Ako imate kurije oči a radite posao na kojem morate da stojite osam sati, one ća vam napraviti pravi pakao od života jer su jako bolne i neugodne. Da biste ih uklonili u nekim slučajevima morate posjetiti dermatologa koji će vas uputiti na krioterapiju, odnosno spaljivanje kurjeg oka tečnim azotom.

Pored toga danas i u apotekama možete pronaći veliki broj preparata pomoću kojih možete sami pokušati da ih se riješite ali su oni dosta skupi a u nekim slučajevima i ne baš toliko učinkoviti. Pored ovih, postoje i prirodni načini za uklanjanje kurijih očiju a koje su koristili naše bake i djedovi. Najpoznatiji način je korištenje čuvarkuće koja je vrklo laka i jefina za uzgajanje. Potrebno je uzeti jedan njen list i oguliti ga da bi se oslobodio njen sok i staviti ga preko kurijeg oka. Preko čuvarkuće zalijepite flaster i ostavite preko noći a ujutro ponovite postupak sa novim listom. Za nekoliko dana ćete primjetiti da je kurje oko nestalo.

Oglasi – Advertisement
Top vijest