KUPILA TORBICU ZA 100 DINARA, A KAD JE SHVATILA ŠTA IMA OSTALA JE BEZ TEKSTA- Umalo je ŠLOG NIJE STREFIO (VIDEO)

0

Djevojka iz Amerike sa imenom Čendler Vest je kupila torbicu za jedan dolar, pa ju je ostavila u ormar na kamaru te na nju i zaboravila, da bi nakon godinu dana, pomoću interneta otkrila da je to ustvari Cartie torbica, koju je na kraju uspjela prodati za nevjerovatnih 9.450 dolara. Opisala je sve na Tik toku, te je ispričala kako je ova starinska torbica koju je platila jedan dolar vrijedila na kraju tri puta više od njene kirije.

@ciao.chandler

My most 💰💰antique find to date. #antiques #1920sfashion #antiqueclothing #finejewelry

♬ original sound – Chandler 🌸

Također je navela da je pronašla torbicu u novembru 2021. godine dok je tražila artikle za svoju Etsi prodavnicu. Nakon što je kupila dosta vintage odjeće za otprilike 75 dolara, pogledala je i neke manje artikle, te je riješila ad kupi i tu torbicu za koju nije bilo ponude.

Rekla je kako je pomislila da je to muzejski primjerak, i da će vrijediti više od traženog jednog dolara. Ta je torbica više od godinu dana bila kod nje na gomili stvari koje je planirala da istraži, a onda se sjetila godinu dana kasnije kupljene torbe, te je nakon početnog istraživanja na Google, obratila se i grupi na Facebooku koja je prepoznala da je riječ o antikvitetu.

@ciao.chandler

Replying to @Michelle Barnett bag reveal 💕 the full storytime is in my earlier videos 😄

♬ Across The Train – Bradley Thomas Turner

Navodi da je dobila odgovor da je predmet francuska art deco večernaj torbica iz 1920 godina i da bi dragulj na kopči mogao biti pravi dijamant, te su je savjetovali da to ide provjeriti kod zlatara. On je potvrdio da se uistinu na kopči nalazi 12 dijamanata te joj je preporučio da se obrati aukcijskim kućama, te je podala torbicu na kraju za skoro deset hiljada dolara.

@ciao.chandler

Replying to @Kat the rest of the story of my most 💰💰 antique find

♬ original sound – Chandler 🌸