KUPILA SAM SAKO U SECOND HAND RADNJI: Kada sam ga donela kući i videla PORUKU u džepu, sledila mi se krv u žilama!

0

Svi smo svesni osnovnih životnih potrepština, te pored hrane i pića, među najbitnijim spadaju svakako i odeća. Ona je prvenstveno namenjene da nas štiti od vanjskih uticaja kako na primer kiše, sunca, hladnoće i sličnih stvari. Isto tako, namenjena je da pokrije delove tela koji ne bi smeli biti otkriveni.

Svesni smo kako brzo se moda i odeća menjaju kroz vreme. Trendovi se gube, neki se ponovo i vraćaju, a dolaze i neki sasvim novi. Ono što je definitivno tačno je to da je kompletna modna industrija postala itekako pohlepna, za koju danas plaćamo velike sume novca, a ona je zapravo problematična i u mnogim slučajevima kontraverzna. Mnogi ovakav tip mode nazivaju “brza moda”.

Takvu takozvanu “brzu modu” proizvode neki poznati svetski brendovi kao recimo Zara, H&M, Bershka, New Yorker i slične svetske kompanije. Poznato je i to da su upravo one poslednjih godina zavladale prostorima Balkana, te na svakom ćošku možemo videtu jednu od ovih prodavnica odeće.

Ono što je isto tako jeko veliku problem poslednjih godina je ekologija i upravo ove velike kompanije ne vode računa o tome. Naime, godišnje na svetksim deponijama završi zaista mnogo odevnih artikala kao smeće. Većinom su to i ilegalne deponije, te one doprinose uništavanju okoliša i pogoršanju klimatskih promena. Mnogi osvešteni ljudi se danas zbog ovoga okreću kupovini takozvane polovne odeće.

Pijace i second hand prodavnice su mesta gde u većini slučajeva možemo naći nešto za sebe i što nam odgovara a da je pri tome i jako kvalitetno. Cene su dosta manje za razliku od gore navedenih prodavnica. Jedino što je potrebno je to da pri kupovini operemo takvu odeću. Jedna žena je jedne prilike u second hand prodavnici kupila crveni komplet, kojeg čine sako i pantalone, te je našla zanimljivu poruku, gde je pisalo kako neko želi da se sahrani u baš tom kompletu. Nju je to šokiralo i pa je podelila na svojim društvenim mrežama. Usledile su brojne reakcije, a neki su komentarisali da to treba odmah baciti. Da li vi imate problem sa kupovinom u ovakvim prodavnicama ili kupujete novu odeću?