KUPILA PRSTEN NA BUVLJAKU ZA 12 EVRA: Kada ga je odnijela u zlataru, skoro je pala u nesvijest od šoka

0

Buvljak je zaista mjesto gdje se mogu naći svakakve stvari i mnogi ljudi to mjesto vole posjećivati upravo iz toga razloga. Pored toga što se mogu naći svakakve stvari tamo, mogu se naći i prilično jeftino, pa neke zanimljive stvari možemo kupiti za smiješne sume novca.

To što se desilo ženi iz Velike Britanija je jedna priča koju su objavili mnogi mediji, a žena po imenu Debra Godard kojoj je 55 godina je jednom prilikom kupila prsten koji se njoj svidio na buvljaku i platila ga je 12 eura.

Ona je vidjela svjetlucavi kamen za kojeg je ona mislila da je od stakla pa se poslije zapravo ispostavilo da se tu radi o pravom dijamantu koji ima vrijednost skoro milion eura.

Taj je prsten ona stavila zapravo u jednu ladicu pa je i zaboravila na njega, dok je poslije 30 godina zapala u krizu jer je ostala bez ušteđevine, pa je ona krenula da redom prodaje stvari koje joj nisu trebale i između toga je odlučila prodati taj prsten kojeg je odnijela u zlataru kako bi vidjela kolika je njegova vrijednost i koliko će joj vlasnik da ponudi za to.

Nadala se da će dobiti par stotina eura za njega, ali se ipak iznenadila kada je saznala da je tu dragulj od 26 karata i taj je prsten prodat na aukciji, dok je Debra poslije svih troškova ona na ruke dobila oko 900 hiljada eura, dok je ona poslije toga ispunila svojoj majci sve želje i posjetila je Barbados, te je slušala Selin Dion u Las Vegasu i kupila joj je i bundu.