Koristite razna sredstva, a TRAGOVI BRISANJA UVIJEK OSTANU: Evo kako da sirćetom očistite TV, PRAŠINA SE VIŠE NE LIJEPI

0

Trebate očistiti TV kako biste uklonili prašinu i nečistoću koja se tokom vremena nakuplja. Može vam pomoći u održavanju dobre kvalitete slike zaslona, inače dio koji je najosjetljiviji kod televizije, on traži i posebnu njegu da ima. Novi plazma, LED ili LCD televizori su dosta lomljiviji od starijih televizora, važno je da se poštuju određene geste da ne biste ih oštetili.

A evo kako da očistite na pravilni način televizor:

A evo koje mjere predostroćnosti treba poduzeti prije nego krenete očistiti televizore:

– televizor se mora isključiti, ili u idealnom slučaju uradite ovo:

– ukoliko je zaslon uključen, onda morate znati kako postoji opasnost od ometanje piksela.

– ukoliko je na struju priključen uređaj, sada postoji opasnost od kratkog spoja.

– bolji pogled na površinu pruža crna i tamna površina, vidjet ćete mrlje i prljavštinu.

A kad se isključi, najbolje je da se pričeka dok se ne ohladi zaslon. A daje vremenu statičkom elektricitetu da se rasprši kako se ne bi više lijepila prašina na zaslon.

A razliku od vrućeg zaslona, lakše je očistiti kad e zaslon hladniji. Imaju i određene geste i refleksi koje morate da poštujete i da usvojite, da ne biste došli do tog da oštetite površinu.

Nemojte u pokretima da budete nagli, nemojte zaslon mnogo da pritiskate, neki televizori imaju zaista tanak zaslon, i onda možete da pokvarite.

Za čišćenje televizora iskoristite abrazitivne materijale, spužvu, toaletni papir, salvete, stare kuhinjske krpe, papirnate ručnike. Ne samo da ćete riskirati da trajne oštetite uređaj, nego ćete ukloniti posebne postupke koje postavlja na zaslon proizvođač kao što su odbijanja i odsjaj svjetlosti.