KONSTRAKTA NAMERNO POSLEDNJA PROGLAŠENA ZA FINALISTU EVROVIZIJE: Napeto do poslednjeg trenutka! Ovo je razlog DRAME u polufinalu

0

Cela Evropa, a posebno domaći mediji bruje o ovogodišnjoj predstavnici Srbije na Evroviziji. Mnoge je očarala Anina autentičnost i poruka same pesme. Prošli mesec je oduševila publiku u Izraelu. Sinoć je kao i što se očekivalo izborila svoje mesto u finalu koje će se održati u subotu 14. maja. Mnogi su u jednom trenutku pomislili da neće proći jer je Srbija zadnja pročitana. Sada se javljaju teorije zašto je ostavljena za kraj.

Za one koji neznaju, Ana Đurić, poznatija po pseudonimu Konstrakta je srpska pevačica i tekstopisac. Prepoznatljivost je stekla kao članica grupe Zemlja gruva! Rođena je 12. oktobra 1978. godine u Beogradu. Ana je muzikom počela da se bavi vrlo rano. Već sa 20 godina je osmislila pseudonim Konstrakta koji znači racionalno emocionalna, a priliči joj jer je, kako kaže, svoje rime stvarala matematički. Ova pesma se nalazi među šest nominovanih za najbolji tekst ovogodišnjeg takmičenja, po izboru portala Eurostory.nl.

Nakon sinoćnog polufinala Srbija je prošla u finale 66. po redu Evrovizije, ali to nismo znali do samog kraja, s obzirom na to da smo poslednji prozvani kao zemlja koja se plasirala dalje. Tako je završnica polufinala bila i te kako napeta, kako za srpsku delegaciju u Torinu, tako i za sve koji su navijali iz Srbije, ali i šire.

Kako je u ovom polufinalu važila za favorita za prolazak, te je njen nastup na Jutjubu malo pred proglašenje imao ubedljivo najviše pregleda (više od 250.000 puštanja, a, poređenja radi, drugoplasirana Finska oko 40.000), jasno je da su želeli da bude neizvesno do samog kraja i da se publika pita zašto nije među prvima pročitana. Države koje su se sinoć plasirale dalje su: Belgija, Češka, Azerbejdžan, Poljska, Finska, Estonija, Australija, Švedska, Rumunija i Srbija, pa je tako naša zemlja jedina iz nekadašnje Jugoslavije koja će biti u finalu. Zemlje koje juče nisu prošle u finale su: Severna Makedonija, Crna Gora, Izrael, Gruzija, San Marino, Irska, Kipar i Malta.