Koleginica Otkrila Šta Se Merimi Dešavalo Pred Sami Kraj: Bila Je U Stravičnim Bolovima, Jeza Me Hvata Od Njenih Posljednjih Riječi

0

Popularna pjevačica narodne muzike NADA TOPČAGIĆ, bila je mnogo shrvana od bola za dugogodišnjom prijateljicom MERIMOM NJEGOMIR koja je izgubila bitku za životom poslije duže bolesti koju je imala.

Merima je umrla jučer rano ujutru, a prethodnihi dana NADA je komunicirala samo sa Ljubicom, Meriminom kćerkom, iako su nerazdvojne drugarice bile dugi niz godina.

Nada je kroz suze pričala jedva, rekla je kako je strašno da ovakva žena ode. Pisala je s njenom kćerkom četiri ili pet dana s Meriminog broja, jasno joj je sve bilo. Bez teksta, strašno. Nije ništa isto poslije ovoga. Neće nikad više isto biti u Nadinom životu nakon što je čula prvo za Marinka, a sad i za Merimu. Nadala se da će se oboje izliječiti do zadnjeg dana, da će sve ovo proći.

Ona je upravo od Merime Njegomir čula kako je Marinko rak pankreasa imao, nadala se da će se Marinko oporaviti od svega.

U užasnim bolovima je bila Merima, Ljubica nije htjela sve ni da kaže. Jezivo je i očajna je, rekla je Nada. Patila se Merima toliko, rekla je prije 20 dana kako je Marinko ozbiljno bolestan. Nada je mislila da Marinko ima bakteriju, jer je tako u javnosti rečeo, ali je onda Merima rekla kako i onoa i Marinko imaju rak pankreasa, metastaza se razvila na jetri.

Nada je potom rekla kako je Merima išla na 48-satnu hemoterapiju, vjerovala je kako će ozdraviti, da će i operacijski zahvat imati.

Ono što je Merima Nadi posljednji put rekla, bilo je sljedeće:

Ne znaš ti moja Nado šta znači kad nemaš bolesti, kad možeš da popiješ kafu, da se nasmiješ, čuvaj to. Nada nije smjela da pita Merimu da li ju toliko boli, neke kapi i lijekove je bila, rekla je da joj ne treba ništa, prošlo i proletjelo je sve, jurile su stalno, shvata sad to. Nisu ni u čemu uživale, proletio im je život.