Danas vam donosimo prijedlog za poslasticu od kokosa.

Potrebni sastojci:

Količina koja odgovara stotinu grama kokosa.
Precizna količina brašna potrebna za ovaj recept je 200 grama, koliko je tačno izmjereno.
šećer treba biti  precizno izmjeren, a mjera iznosi 50 grama.
Precizna količina maslaca koja se razmatra je tačno 125 grama.
jedno jaje.
količina praška za pecivo je tačno polovina standardne vrećice.

Tehnika prskanja, koja podrazumijeva raspršivanje kapljica ili sitnih čestica, često se koristi kako u kulinarstvu tako i u dekorativnoj sferi. Uobičajena je u pripremi peciva, poput kolača i kolačića, a služi i kao začin za slana jela poput mesa sa roštilja i pečenog povrća. Osim toga, prskanje može poslužiti i u dekorativne svrhe, kao što je dodavanje šljokica rukotvorinama ili konfetima kako bi se poboljšala atmosfera zabave. Bilo da se koristi za okus, teksturu ili estetiku, prskalice predstavljaju svestran i široko primjenjiv sastojak.
Često se koristi kao zaslađivač za peciva i deserte, šećer u prahu je fini oblik šećera u prahu. Također služi i kao dekorativni premaz za kolače i kolače.

Priprema
Za pripremu tijesta pomiješajte nekoliko sastojaka uključujući brašno, kokosovo brašno, puter na kockice, jaja, šećer i ostale potrebne komponente.
Da biste napravili kiflice, prvi korak je da napravite konzistentno tijesto. Nakon toga tijesto oblikujte u rolne i stavite na pleh obložen papirom za pečenje. Pecite kiflice u rerni zagrejanoj na 200°C oko 15 minuta. Važno je da rolnice ne postanu previše tamne tokom pečenja i da ostanu svetle boje.
Uzmite svježe pečene kiflice i prekrijte ih obilno posipanjem slastičarskog šećera.

Servranje
Da bi se postigla najbolja moguća aroma, preporučljivo je ostaviti rolnice da odstoje duži period. Održavanje svježine može se postići skladištenjem u hermetički zatvorenoj posudi ili konzervi. Recept proizvodi 30 pojedinačnih komada, ali ako odlučite da koristite polovinu sastojaka, možete postići isti rezultat. Osim toga, ako želite, originalne mjere recepta mogu se udvostručiti.