KOJI SREĆNIK! Tužio firmu jer mu je dosadno na poslu, sud presudio u njegovu korist! Evo šta je sve dobio u ime ODŠTETE!

0

Pronalazak posla postaje sve teži i teži u nekim dijelovima svijeta, naročito na Balkanu. Kod nas je mnogo uzroka za to koji polaze od neuređenosti naših država a takvi su korupcija, nepotizam, komplikovana birokratija, pripadnost političkim strankama itd. Pandemija COVID-19 je nezaposlenost pretvorila u globalni problem, pa mnogo ljudi danas nema prihode.

Nekima su poslovi iz snova oni gdje ne moraju ništa da rade a dobijaju novac. Međutim, ima i nekih na koje posao utiče na određeni način tj. daje im neku svrhu u životu, pa će dati otkaz ako im posao ne pruža nikakav izazov ili poticaj da rade više. Ove ljude oštro osuđuju svi koji su nezaposleni i koji bi rado da su na njihovom mjestu, a takav je i jedan Francuz koji je nedavno tužio svoju firmu jer mu je dosadno na poslu. Ovo možda zvuči smiješno na prvu, ali ima dosta toga što se krije iza ovakve priče.

Naime, ovaj gospodin je dugi niz godina zaposlen u jednoj firmi koja se bavi parfemima i ima dobra primanja. Jednog dana je radi svoje epilepsije upao u tešku saobraćajnu nesreću koja ga je ostavila u komi i od koje se dugi niz mjeseci oporavljao. Kad se vratio na posao, olakšali su mu tako što su mu nastavili isplaćivati platu a tražili su od njega minimalan rad oko 20 do 40 minuta dnevno.

Ovo njemu nije odgovaralo pa je nakon par godina ovakvog rada tužio firmu za zapostavljanje i žalbeni sud je donio presudu u njegovu korist. Prema presudi, ovo zaista jest zapostavljanje i samim tim uznemiravanje, pa mu je firma isplatila 400.000 € odštete.