Tijekom ranih faza svoje karijere, poznata glumica Kate Winslet iskreno je izrazila svoje nezadovoljstvo slavom, opisujući je kao “užasno” iskustvo koje joj je život učinilo “prilično neugodnim”. Ako se osvrnemo i na druge slavne ličnosti i njihove komentare, možemo primjetiti da postoji i veliki broj istomišljenika.

Nakon što se proslavila objavljivanjem kultnog filma Titanic 1997., glumica, koja trenutno ima 48 godina, iskusila je osjećaj obveze da se prilagodi određenim standardima izgleda i osobnosti. Iako priznaje da ogromno priznanje koje je pratilo njezin uspjeh nije bilo nešto što je željela, Kate pozornost koju dobiva više ne doživljava kao težak teret. U dobi od 21 godine, Kate je preuzela lik Rose DeWitt Bukater, bogate osobe na nesretnom brodu RMS Titanic, u emotivno nabijenoj romansi Jamesa Camerona. Uz Leonarda DiCaprija, Katein portret donio joj je nominaciju za Oscara i katapultirao je u carstvo svjetske zvijezde.

Budući da je majka troje djece, Kate je otkrila da uspjeh Titanica nije došao bez izazova. Shvatila je da je biti stavljen u središte pozornosti u mladosti daleko od šetnje po parku. Prisjećajući se tog razdoblja, sjeća se da je osjećala ogroman pritisak da se prilagodi određenom izgledu i osobi, jer joj je intenzivna medijska pozornost činila život prilično neugodnim. Tijekom intervjua za magazin “Porter”, poznati britanski glumac je rekao: “Reporteri bi se često pitali: ‘Zašto ste se odlučili za ove manje projekte kada ste mogli nastaviti bilo što nakon uspjeha Titanica?’ a moj je odgovor uvijek bio isti: ‘Apsolutno! Jer, da vam kažem, biti slavan bila je apsolutna noćna mora.'”

Unatoč osvajanju Oscara za najbolju glumicu za svoju ulogu u filmu “The Reader” 2009., Kate ne izražava grižnju savjesti zbog puta kojim je išla njezina karijera. U intervjuu za istu publikaciju samouvjereno tvrdi da joj to nije uteg niti bilo kakav teret. U sadašnjoj bračnoj zajednici Kate Winslet spaja Ned Smith, uspješni poslovni čovjek, što je njezin treći brak. Zajedno imaju sina. Ned Smith, pak, iz prethodna dva braka ima kćer i sina. Od rane sedme godine započela je svoje glumačko putovanje u Ujedinjenom Kraljevstvu. Tek je sredinom 1990-ih prvi put krasila filmsko platno u filmu “Nebeska stvorenja”. Tri godine kasnije katapultirala se u svjetsku slavu, osvojivši publiku svojom nezaboravnom izvedbom u “Titanicu”. Od tada je postala istaknuta figura u filmskoj industriji, glumeći u brojnim kultnim filmovima i zaradivši prestižno priznanje Oscara za najbolju glumicu.

Rođena 5. listopada 1975. u Readingu u Engleskoj, Winslet potječe iz obitelji duboko ukorijenjene u svijetu kazališta. Oba roditelja bavila su se glumačkim poslom, a ona je ponosna unuka dvojice kazališnih direktora koji su osnovali cijenjeno kazalište Reading Repertory Theatre. Stoga ne čudi što je Kate započela svoje glumačko putovanje u mladosti, a prvi put se pojavila na britanskoj televiziji u reklami za žitarice kada je imala samo sedam godina. Winslet je 1988. godine preuzela ulogu u britanskoj TV seriji “Shrinks”, a tri godine kasnije odlučila je napustiti školu kako bi se u potpunosti posvetila glumačkoj karijeri.

Svojim prvim nastupom u britanskom kazalištu pokazala je svoj talent u zapaženim predstavama kao što su “Adrian Mole” i “Peter Pan”. Dodatno, osigurala je ulogu u popularnom britanskom sitcomu “Get Back”. No, ovoj darovitoj glumici nije trebalo dugo da debitira u filmskoj industriji. Godine 1994. dobila je ulogu u “Heavenly Creatures”, filmu redatelja Petera Jacksona. U ovom je filmu glumila Juliet Hulme, studenticu oboljelu od tuberkuloze, čije ih intenzivno prijateljstvo s kolegom iz razreda natjera da počine majkoubojstvo kako bi izbjegli razdvajanje.

U svojoj sljedećoj ulozi pobrala je još veće priznanje u kinematografskoj izvedbi renomiranog romana Jane Austen “Razum i osjećaji” (1995.) Anga Leeja, gdje je pokazala svoju sposobnost da se drži uz cijenjene glumce kao što su Emma Thompson, Hugh Grant i Alan Rickman. Utjelovljujući zadivljujuću Marijanu Dešvud, koja utjelovljuje “senzibilitet” filma, Winslet je zaradila zasluženu nominaciju za Oscara za najbolju sporednu glumicu. Film je dobio velike pohvale kritičara.