Karla Del Ponte pozvala na hapšenje PUTINA- On je zločinac zbog OVIH STVARI I MJESTO MU JE U HAGU (FOTO)

0

Rat između Ukrajine i Rusije traje nešto više od mesec dana. Celi svet osuđuje Rusiju i ruskog predsednika Vladimira Putina za ratna dešavanja. Sa druge strane Putin radi na demilitarizaciji i denacifikaciji Ukrajine. Cilj mu je da uništi ukrajinske naciste koji već godinama maltretiraju Ruske građane u nekim delovima Ukrajine.

Povodom svega toga on koristi mnogo naoružanja te je izvršio mnogo velikih napada na gotovo sve veće gradove u Ukrajini. Isto tako, on te napada nije najavljivao već su svi počinjeni inzenada. Poznato je da Putin i njegovi bliski saradnici ovo sve ne nazivaju ratom, već “vojnom operacijom”.

Mnogi ljudi sa prostora Balkana znaju ko je Karla Del Ponte. Ona danas ima 75 godina, te je na ovim prostorima u određenom periodu bila jedna od najpoznatijih i najvažnijih osoba. Vršila je funkciju glavnog tužitelja haškog tribunala zbog ratova na Balkanu, nakon raspada Jugoslavije.

U Srbiji je mnogi ne pamte po dobrom zbog hapšenja i privođenja predsednika Jugoslavije Slobodana Miloševića. Sada je Karla Del Ponte opet u medijskom centru pažnje jer je izjavila kako smatra da je trenutni ruski predsednik Vladimir Putin također ratni zločinac, te da što pre mora da završi u Hagu.

Iako je ona već odavno van svoga posla, Karla Del Ponte je poznata da daje svoja mišljenja za razna politička dešavanja i trenutke u celom svetu. Tako je za ovo trenutno ratno stanje rekla da, ako Putin ostane u Rusiji, da to nikada ne bi bio slučaj da mu se tamo sudi. Dodala je da je za njega nemoguće da napusti svoju zemlju, te da bi to bio snažan signal da ima mnogo država protiv sebe.