KAKO DA SE PODMLADITE ZA SAMO 2 SEDMICE: Ona je otkrila najbolji trik, ŽENE U NEVJERICI

0

Za samo dvije sedmice cijelo tijelo se može podmladiti uz pomoć aktivacije limfnog sistema na visokim i niskim temperaturama. Princ Hari je unajmio dijetetičarku Gabrielle Peacock da mu pomogne da se nađe u najboljoj mogućoj formi prije vjenčanja s Meghan Markle 2018. godine. Kada su princeze Eugenia i Beatrice poželjele da dotjeraju liniju, Gabriela, poznata po svojim velikim romanima, već je bila u blizini . Zašto je onda tako omiljen? Ona u svojoj novoj knjizi tvrdi da njen proces omogućava da se revitalizirate za samo dvije sedmice.

Ključno je uključiti gene za životni vijek, zaštitno tamno masno tkivo i “šok protein”. Za to je neophodno kratkotrajno izlaganje toploti i hladnoći. Ovo se odnosi na izuzetno kratke intervale koji vremenom mogu rasti. Gabriela predlaže tuširanje barem jednom dnevno, naizmjenično hladnu i toplu vodu. Počnite oprezno, koristeći samo 30 sekundi mlake vode, a zatim postepeno povećavajte trajanje i snižavajte temperaturu svaki dan. Koristite toplu vodu na sličan način kako biste se psihički prilagodili šoku.

Umjesto da čekate da se tijelo prilagodi, šokirajte ga tuširanjem nakon inicijalne vježbe u kojoj se naizmjenično stavlja topla i hladna voda najmanje jednu do dvije minute. Ponavljanje ovoga više puta pomoći će limfnom sistemu da funkcioniše što je brže moguće, kaže Gabriela. Bilo bi dobro kada biste uz tuširanje mogli posjetiti saunu barem jednom sedmično. Zakoračite u hladnu kupku ili tuš nakon boravka u sauni dok se ne pojavi prvi znoj. Tri puta kroz ovaj proces. Gabriela naglašava da nakon korištenja saune treba piti puno vode i napitka koji sadrži elektrolit. Morate garantovati da ćete noću dovoljno spavati. Tijelo se podvrgava “velikom spasu” dok spava, zamjenjujući ćelije u mišićima i svim organima i balansirajući hormone.