Kako da orhideja cvjeta cijele godine: Smjesa od 3 SASTOJKA oporavlja ovu biljku

0

Dosta ljubitelja ove biljke poznaje osnovne stvari oko njenog odražavanja. Svima je poznato da orhideju treba staviti na svijetlo mjesto gdje nema direktnog propuha i sunca, na temperaturu oko 20 stepeni Celzijusa. Orhideja se zalijeva sa odstajalom vodom, i to tek kada se susptrat osuši dobro. Kod svakog drugog ili trećeg zalijevanja je poželjno dodati sredstvo za prihranjivanje.

Listove tokom svakog zalijevanja treba skvasiti sa obje strane vodom, što će pmoći da se sa njih skine prašina. Ako ste riješili nakon cvjetanja biljku da odrežete, treba je skratiti do trećeg izboja, jer tu će krenuti nova grančića i porebno se nadati da će biti mnogo pupoljaka. Uz zdravu orhideju, sve što vam treba je da bijeli luk narežete i stavite u teglu, a nakon toga u nju ulijte vodu, zatvorite i ostavite da odstoji 24 sata na tamnom mjestu.

Sutradan ocijedite i zalijte orhideju dobijenom tekućinom kao i inače. Također je pokazao trik kojim se bori protiv štetočina, ali i koliko često orhidejama treba mijenajti podlogu.