Može se reći da često komšije znaju da komentarišu stvari kada vide da neko radi nešto u svome dvorištu ili na kući, ali ipak nekada to rade bez ikakvog razloga jer ne znaju ni šta ta osoba radi.

Ovo je jedan trik za kojeg se može reći da je veoma zanimljiv, te je žena preko društvenih mreža odlučila da podijeli svoju ideju koja se na početku nije baš svidjela stanarima oko nje, ali ipak su i onda i vidjeli kada je sve to završila da nije to tako loša ideja i da bi dobro mogla poslužiti.

Ova je žena rekla kako je ona odlučila da stavi sapun u svoje dvorište kako bi otjerala štetočine, a ona prilikom toga nije kupovala nikakva posebna sredstva za to nego je odlučila da iskorsti ovaj trik, pa za vas imamo i par još trikova koji vama mogu biti od koristi ako želite da se riješite nepoželjnih gostiju iz vašeg dvorišta.

Vi također možete da iskoristite ljuske od jaja, a sve što je na vama jeste da ih usistnite, te da ih pospete po dvorištu, pa osim toga što ćete da otjerate insekte i miševe, također ćete vaše tlo da obogatite sa kalcijumom jer su te ljuske bogate sa tim mineralom.

Pored toga vam i soda bikarbona može da pomogne kada želite da se riješite tih nepoželjnih gostiju, pa čak i da otjerate zmije ukoliko ste imali nekada takvu situaciju. Nadamo se da ste danas pročitali par korisnih trikova i da će vam biti od koristi, a možete ih i odma probati pa uvjeriti se u njihovo dejstvo.