JOŠ UVIJEK ŠUTIM, ALI NE ZNAM DO KADA ĆU- Udovica muftije Zukorlića Elma OČAJNA- MOGA SINA SU PONIZILI NA SAHRANI NJEGOVOGA OCA- Sve se to radi zbog ovih stvari (FOTO)

0

Sigurno se sećate vesti o smrti Muamera Zukorlića pre par meseci. Ta vest je izazvala jako veliku medijsku pažnju u celoj regiji. Mnogi su se čudili i nisu verovali da je umro, s obzirom da je bio apsolutno zdrav, te nije doživeo ni 55 godinu života. Također je logično da Zukorlić nije konzumirao alkohol, a ni cigarete, te se hranio prirodno i zdravo. Dakle, za mnoge je njegova smrt bila sve, samo ne prirodna.

Njegov sin je preuzeo njegove dužnosti i jasno je rekao da je bio otrovan i u to nema sumnje. Da podsetimo, Muamer Zukorlić je držao jedno versko predavanje, te mu je pozlilo. Hitno je prebačen u hitnoj pomoći u bolnicu, ali je nažalost već bilo kasno. Njegova supruga Elma Elfić Zukorlić se sve ovo vreme retko oglašavala u medijima. Navodno Usame nikoga u porodici nije obavestio  o svojim sumnjama na trovanje muftije i izlaskom u javnost sa takvim tvrdnjama.

Sada se sukob između druge supruge preminulog muftije i njegovog najstarijeg sina izgleda proširio. Do sukoba je došlo između obezbeđenja koje već postoji i koje vodi Muhamed Zukorlić, muftijin brat i novog obezbeđenja koje želi da uspostavi Usame. Naime, Elma se oglasila i preko RTV Novi Pazar i u svom obraćanju je apelovala na nadležne da urade sve da bi zaštitili autonomiju univerziteta.

Očito da je došlo do velikog raskola u porodici Zukorlić, a Elma je za neke srpske medije otkrila kako se ona našla na meti jednoga dela porodice, poslije smrti njenoga muža. Ona kaže da ju je posebno pogodilo to da je njen sin nateran da na dženazi svoga oca klanja u drugom redu, a ne u prvom, u kojem inače budu muški članovi porodice. Rekla je i da se to učinilo sve iz velike ljubomore, jer je pokojni muftija nju veoma volio i poštovao, te je uvažavao njeno mišljenje.