Jezivo upozorenje iz EVROPE: Nova bolest se širi brzinom svetlosti, a dolazi iz OVE zemlje – BUDITE NA OPREZU – Savjeti za deset
Trenutno Vijesti

Jezivo upozorenje iz EVROPE: Nova bolest se širi brzinom svetlosti, a dolazi iz OVE zemlje – BUDITE NA OPREZU

Kada je počela ova godina mnogi od nas su imali neke svoje planove i očekivanja kako da poboljšaju kvalitetu svog života ali apsolutno nikome nije palo na pamet da bi nam se mogla desiti pošast poput ove pandemije korona virusa sa kojom se i danas borimo i od koje svi strahujemo. Uprkos modernoj tehnologiji koju imamo i napretku koji smo postigli kao vrsta, nemamo nikakvu odbranu od zaraze i jedino što nam može pomoći je poštovanje mjera koje je preporučila Svjetska zdravstena organizacija a radi se o nošenju zaštitne maske i fizičkoj distanci.

Nijedna mjera koja nas štiti nije prirodna i mi nismo navikli na nju i već se u svijetu održavaju masovni protesti na kojima ljudi izražavaju svoje nezadovoljstvo zbog mjera koje moramo poštovati i smatraju da se oko korone podiže velika prapšina i da ona nije opasna koliko se predstavlja u javnosti. Zbog korone su zanemarene druge bolesti koje su odnosile živote a zbog fokusa na kovid mnogo stvari promiče pa su se tako pojavile i neke druge bolesti u našem podneblju o kojima se malo piše a jednako su opasne.

U Njemačkoj se pojavila afrička svinjska kuga a ovu informaciju je potvrdilo i njihovo ministarstvo poljoprivrede koje je objavilo da postoji velika vjerovatnoća da se ova bolest pojavila u okrugu Bradenburg. Ovo obavještenje je izdato kada je pronađena uginula svinja na nekoliko kilometara udaljenosti od granice sa Poljskom.

Ona je poslana na analizu i ustanovljeno je da je bila zaražena virusom afričke svinjske kuge. Još na početku godine su njemačke vlasti upozoravale da postoji mogućnost pojave ove bolesti u Njemačkoj jer se tada već nekoliko slučajeva bilo zabilježilo u susjednoj Poljskoj.

Oglasi – Advertisement