Tanja iz Big Brothera, odnosno Tatjana Jovančević kako je formalno zovu, nastavlja zračiti ljepotom gdje god stigne! Međutim, malo ih je svjesno tragične priče koja se krije ispod njezine zadivljujuće pojave i zaraznog osmijeha, priče koja se rijetko pojavljuje na filmskom platnu. Vidite, kad je vjerovala da je ponijela titulu najljepše žene Jugoslavije, trijumfirajući na natjecanju, osjećala se nepobjedivo, kao da joj cijeli svijet pripada. Ali onda, okrutnom igrom sudbine, njezini su snovi srušeni, ostavljajući je slomljenu i lišenu krila. Njena životna priča je takva da bi se po njoj mogao snimiti film.

 

Tatjana se od rođenja, a posebno nakon razvoda roditelja kada je imala tri godine, uvijek osjećala ratnicom. Taj osjećaj stalne borbe zadržao se kroz njezin život, pa sve do sada, u pedesetoj godini. U njezinom ponašanju nema osjećaja lakoće ili opuštenosti; ona se stalno mora boriti za sve. U svojim dječjim snovima Tatjana je zamišljala sebe kao stjuardesu ili šepurenje glamuroznim pistama, predodređena za svjetsku slavu. Od samog početka imala je urođeni osjećaj da je stvorena za nešto izuzetno. Kao i svaka druga djevojka, Tatjana je tijekom odrastanja imala aspiracije za svoju buduću karijeru, izdvajajući se od ostalih svojom izuzetnom ljepotom i čineći značajne korake prema postizanju značajnog uspjeha. Život joj je spremio drugačije planove. Unatoč tome što je imala samo 16 godina, okrunjena je titulom Miss i dobila unosan milijunski ugovor renomiranog talijanskog brenda koji joj je obećavao i suradnju i slavu.  Ukazala mi se nevjerojatna prilika jer mi je jedan renomirani talijanski brend ponudio milijunski ugovor. Povrh toga, dobio sam stipendiju za pet godina školovanja, čak mi je dopušteno da nekoga dovedem sa sobom zbog statusa maloljetnosti. Živo se sjećam kako mi je brat pokazao broj, ali moj um je bio u nizu misli. “Trebam malo vremena da razmislim”, rekla sam. Gledajući unatrag, ne mogu a da ne osjetim da sam u tom trenutku napravio veliku pogrešku. Bez njezinog znanja, noćna mora koja se dogodila, zahvaljujući njezinim poznanicima, zauvijek će ostaviti neizbrisiv trag u njezinoj duši.

Na vjenčanju sam imala zadovoljstvo upoznati ovog gospodina. Pratila me majka, a njegova je obitelj bila očarana mojom ljepotom i gracioznošću. Obasuli su me komplimentima, iskazujući svoje oduševljenje. Kasnije sam ga ponovno srela na izboru za Miss, na kojem sam imala sreću pobijediti.  Dana 10. kolovoza, ta je osoba prišla mojoj baki i molila je da mi dopusti da ga pratim. Želio me je pokazati svojim prijateljima, koji su izrazili želju da mi daju darove. Uz to, želio se pohvaliti i poznanstvom s najljepšom djevojkom koja će predstavljati Jugoslaviju. Baka je nevoljko dopustila, uz uvjet da se vratim prije noći. Naivno, nikad nisam predvidila nikakve negativne posljedice. Ovaj gospodin je živio u Njemačkoj sa ženom koju je jako volio, ali ona nije mogla zatrudnjeti. Kao simbol svoje ljubavi prema njoj, čak je nosio ogrlicu ukrašenu njezinim inicijalima, “N”.
Tanja je izrazila šok jer je više puta isticala nužnost rođenja djeteta. Čvrsto je vjerovala da će, kada beba stigne, imati slobodu ponašati se kako želi, osjećajući se potpuno ispunjenom nakon toga. Prepričavajući traumatično iskustvo koje je proživjela, detaljno je opisala trenutak u kojem je stekla iznimnu razinu snage, što joj je omogućilo uspješan bijeg. Prisutnost po život opasne bolesti koja razara tijelo, naime raka, svjedoči o neprestanim iskušenjima s kojima se ova izvanredna žena susreće.

Neočekivanim razvojem događaja, moj život i budućnost zauvijek su promijenjeni iznenadnom pojavom bolesti. To što mi je u mladosti dijagnosticiran rak nije bila jedina poteškoća s kojom sam se u to vrijeme suočila. Prije braka, bila sam duboko uključena u ljubavnu vezu s jednim mladićem. Dijelili smo želju da zajedno osnujemo obitelj. Dolazio je iz privilegirane sredine, sa solarijem koji je bio zgodno smješten u njegovom domu. Bez ikakve pauze svakodnevno sam išla u solarij, ne obazirući se na pojavu mrlja na leđima. Povremeno sam osjećao trnce i peckanje koje je prolazilo mojim tijelom. Otišao sam u krevet zdrav, samo da bih se sljedeći dan probudio osjećajući se loše. Dva mjeseca liječnici nisu mogli otkriti uzrok moje bolesti. Odjednom mi se noga upalila, pa sam morao staviti gips. Duboko u sebi znala sam što me čeka. Na bolničkom krevetu me ostavio dečko za kojeg sam vjerovala da će postati moj budući suprug. Bio je to nevjerojatno razoran udarac za izdržati.