Trenutno Vijesti

Jednu od najpoznatijih jugoslovenskih glumica nazivali izdajicom, prijetili joj smrću, oduzeli stan – Milena Dravić joj je pomogla da ode u Ameriku gdje je postala velika ZVIJEZDA

Glumica Mira Furlan je u bivšoj državi bila jedna od najboljih, a je glumila u kultnim filmovima kao što su Otac na službenom putu, Lepota poroka, Kiklop i drugi a njena sudbina je slična onoj koju je doživjelo na storine hiljada bivših jugoslovena.

Mira je rođena u Zagrebu a 1986. godine se zaljubila i započela vezu sa srpskim režiserom Goranom Gajićem, zbog čega su je u hrvatskim medijima nazivali izdajicom svog naroda. Mira je ekspresno dobila otkaz u Hrvatskom narodnom kazalištu a i stan koji je naslijedila od svoje bake joj je država  Hrvatska oduzela. U to vrijeme bujanja nacionalizma, poznata glumica je dnevno dobijala preko 50 prijetnji smrću, pa se ona sa Goranom, 1991. godine odselila u Beograd ali se ni tu nisu dugo zadržali i uputili su se u Ameriku.

Tada su mediji pisali da joj je pokojna Milena Dravić pomogla u to teško vrijeme. U Americi su i Mira i Goran radili sve poslove da bi preživjeli, on je bio i dostavljač i montažer a ona je konobarila i radila koa prodavačicaa jedno vrijeme i kao prevodilac. Mira je uspjela da dobije i ulogu u seriji Babylon 5 koja ima 110 epizoda a svjetski uspjeh je doživjela glumeći u seriji Izgubljeni u periodu od 2004. do 2008. godine.

Ona od 2014. godine predaje glumu i to na filmskoj akademiji u Los Anđelesu a zatim i u Njujorku. Ona i Goran imaju sina za kojeg je jednom Mira rekla da bi voljela da nauči hrvatski jezik bez obzira na golgotu koju je ona doživjela u svojoj domovini koju je posjetila samo dva puta od kada je napustila. Ostatak pročitajte

Oglasi – Advertisement