Hrvatska pjevačica Jelena Rozga nedavno je proslavila 45. rođendan, a s obzirom na to da važi za jednu od njegovanijih žena na ovim prostorima, mnogi misle da je bar 10 godina mlađa. Pjevačica je odlučila da otkrije svoje male tajne, te šta je zaslužno za njen mladolik izgled.

– Jako puno spavam, nikad ne konzumiram alkohol. Ja ne znam kakvog je ukusa vino i ostali ti proizvodi. Uglavnom pijem samo vodu, pre nekoliko godina sam izbacila gazirane sokove, prvenstveno zbog srca i štitne žlezde. Idem na masaže, lagane terapije i jako malo se šminkam, kaže Jelena.

 

Besprijekoran, porcelanski ten postao je njen zaštitni znak, a skrivanje od sunca još jedan dokaz koliko prekomjerno sučanje utiče na kvalitet kože.

– Na sunce ne izlazim, ranije su me gledali kako sam tako bela, a iz Splita sam, ali navikli su se sada da sam to ja, ističe pjevačica.

Jelena Rozga
Jelena je poznata po fit figuri, za koju ipak nisu zaduženi naporni treninzi.

– Ne treniram, ali jako sam aktivna i energična, to me puno troši. Verovatno i genetika i klasičan balet kojim sam se bavila pre nego što sam počela da pevam u grupi “Magazin”, pa mogu sebi sada da priuštim da posle svirke pojedem burek, popijem jogurt i legnem da spavam, rekla je Jelena za TV Prva.

Splitska pjevačica ima 57 kilograma, a kako je jednom prilikom izjavila, zbog problema sa štitnom žlijezdom ne može da se ugoji.

Jeleni je 2006. godine otkrivena hipertireoza, a prije četiri godine i tahikardija. Pjevačica tvrdi da zbog svog zdravstvenog stanja već godinama ima istu kilažu.

Jelena Rozga
– Pazim šta jedem, iako sam veliki gurman. Trudim se da hrana koju unosim bude lagana i zdrava. Jedem više puta dnevno, ali u manjim količinama, zato što to odgovara mom organizmu. Nekada sebi dam oduška i opustim se. Volim mediteransku hranu, laganiju ishranu, koja sadrži dosta voća, povrća i ribe. Zimi obožavam da jedem pečeno kestenje, objašnjava Rozga.