JEDAN ZAČIN DOVODI DO NADUTOSTI I USPORAVA VARENJE: Uništava vam ŽELUDAC, a koristite ga baš SVAKODNEVNO

0

Morate paziti šta unosite u svoje tijelo ako se borite sa nadimanjem ili prekomjernim zadržavanjem tekućine. Previše slani obroci su jedna od namirnica i pića koja to mogu uzrokovati. Pojačavanjem proizvodnje i zadržavanja plinova i vode u crijevima, veliki obroci i hrana bogata soli ili masti mogu uzrokovati nadimanje. Simptomi se mogu ublažiti jedenjem manje porcija i obroka bogatih soli i masti.

Uzmite himalajsku ili ružičastu sol umjesto normalne soli, primijetit ćete razliku i odmah ćete se osjećati bolje. Iako natrijum ima negativnu sliku, on je važan mineral koji je neophodan za razne procese. Stimulacija proizvodnje želučane kiseline jedna je od funkcija natrijuma. Prema Espressu, našem tijelu je potrebna želučana kiselina za varenje hrane i asimilaciju hranjivih tvari. Nedovoljne količine nas sprječavaju da razgradimo hranu, što uzrokuje nadimanje. Umjesto prerađene kuhinjske soli, koristite nerafiniranu morsku ili himalajsku so, koja pomaže probavi i dodaje ukus jelima.

Od davnina, himalajska so je jedna od najskupljih namirnica na svijetu. Čak su i vojnici bili plaćeni solju u starom Rimu zbog toga koliko je bila cijenjena. Bolje je od obične kuhinjske soli jer se brže vari i ne podiže nivoe kalcijuma i natrijuma koji podižu krvni pritisak. Minerali uključujući jod, magnezijum, kalcijum, bakar i gvožđe su među onima koje uključuje. Takođe ima beskonačan rok trajanja i potpuno je čista.

Sa ovom vrstom soli najbolje su salate. Neposredno nakon termičke obrade hrane, savjetuje se dnevni unos soli ne veći od 3 g. Može se konzumirati, koristiti kao kupka, ispiranje i udisanje. Slana kupka je najbolji tretman za mnoga različita stanja kože. Dva puta sedmično u kupku se dodaje 200 g himalajske soli. Vaša koža će se obnoviti, poboljšati cirkulaciju, izbaciti toksine i izliječiti osip i akne kao rezultat, što će vam pomoći da se opustite.