U današnjem članku ćemo se baviti sa temom zdravlja, koje je naravno jako bitno za nas. Svi se možemo složiti da je zdravlje najbitnija stvar i da moramo raditi svakodnevno kako bi ga održavali. O čemu ćemo danas pisati, možete da pročitate u nastavku. Nedovoljna proizvodnja hormona inzulina u tijelu dovodi do razvoja dijabetesa. Indikacije ove opasne bolesti uključuju iscrpljenost, komplikacije mjehura, učestalo mokrenje i odgođeno zacjeljivanje rana. Prema medicinskim stručnjacima, početni pokazatelj da je osoba osjetljiva na dijabetes tipa 2 očituje se na koži. Neophodno je odmah obratiti pažnju na ove simptome kako biste učinkovito upravljali stanjem i spriječili strašne ishode.

Unatoč potencijalnim dobrobitima, ovaj znak upozorenja velik broj ljudi često zanemaruje, iako bi mogao igrati ključnu ulogu u držanju ove bolesti pod kontrolom. U slučaju da se na koži počnu pojavljivati ​​tamne mrlje, bilo bi dobro što prije potražiti liječničku pomoć.

Dr. Majk, zdravstveni stručnjak za Diabetes.co.uk, navodi da se početni znak dijabetesa često manifestira kao kožni problem. Obično se ovaj problem pojavljuje u regijama kao što su pazuh, prepone ili između prstiju na rukama ili nogama, ali može se pojaviti i na vratu. Ako primijetite bilo kakvu trajnu promjenu boje ili promjenu na koži na tim područjima, bilo bi mudro pratiti svoje zdravlje i po potrebi potražiti liječničku pomoć. Većina dijabetičara, točnije 90 posto, doživi promjene na koži. Te se promjene manifestiraju kao tamnije, crvenkasto-bordo mrlje koje mogu i svrbjeti i iritirati. Obično se ove promjene na koži pojavljuju na područjima gdje se koža previja preko sebe ili na vratu.