JEDAN PODATAK JE ŠOKIRAO JAVNOST: Evo šta su po obrazovanju Novak i Jelena Đoković! (FOTO)

0

Novak Đoković važi za jednog od najpopularnijih sportista na svetu, te je definitivno ponos Srbije i celog regiona. On je tokom svoje karijere postigao mnoge rekorde, osvojio brojne trofeje i u svetu tenisa važi za jednog od najboljih svih vremena. Pored svega toga, nije čudo što je i sam njegov privatni život zanimljiv i tema svih svetskih a i domaćih medija. 

Novak je postao predmet kontraverze nakon što je na Austalijen openu koji je prvi Grend slem u godini i njegov najtrofejniji turnir, došao nevakcinisan, pa je zbog toga dobio medicinsko izuzeće. Mnogi ljudi su ga tada smatrali jako neodgovornim zbog toga, pa mu je je smešten u imigracijski pritvor, te je kasnije deportovan iz Australije. Zbog svog stava u kojem se protivi vakcinisanju mu je onemogućeno da pristupi brojnim turnirima. Zbog neigranja mu je i forma opala što se moglo videti i u Monte Karlu na mastersu, gde je ispav već u prvom kolu.

Kada je u pitanju njegov privatni život, malo ko zna recimo koju su školu on i njegova supruga Jelena završili. Novak je od malih nogu imao veliku želju da igra tenis, te je uz pomoć roditelja vredno radio da ostvari svoj san. Zbog toga je škola verovatno pala u drugi plan. Naime, osnovnu školu je zavšio u naseju Banjica u Beogradu, te je nakon toga pohađao sportsku gimnaziju.

Zbog brojnih turnira je često izostajao te je ispite polagao vanredno. Tako je upoznao i svoju suprugu Jelenu, koja je također pohađala istu školu i trenirala je atletiku. Nakon gimnazije je upisala jedan od najboljih italijanskih privatnih fakulteta i završila je poslovnu administraciju. Nakon određenog vremena je radila i master studij i kasnije doktorat kojeg je odbranila na Internacionalnom univerzitetu u Monte Karlu. Tu je i njihova adresa stanovanja. Zbog velikog znanja i diploma koje ima Jelena, danas je u mogućnosti upravljati fondacijom Novak Đoković koju su zajedno osnovali.