JEDAN OD UREĐAJA KOJI TROŠI NAJVIŠE STRUJE: Ako želite da vam RAČUNI BUDU MANJI obavezno ga ISKLJUČITE preko noći

0

Kako cijene struje i dalje rastu, važno je pronaći načine da uštedite na računu za energiju. Postoji nekoliko jednostavnih savjeta koji vam mogu pomoći da smanjite potrošnju i troškove. Slijedeći ove prijedloge, možete značajno utjecati na svoj budžet.

Mnogi od nas ne razmišljaju o malim kućanskim aparatima koji su stalno uključeni i polako troše struju. Ovo može dovesti do mnogo novca tokom vremena. Mnogi ljudi misle da će samo korištenje jeftine električne energije pomoći njihovom budžetu, ali postoje i drugi načini da uštedite novac na računu za struju.

Prema rečima Miloša Banjca, profesora Mašinskog fakulteta, kotao je veliki neprijatelj kada je u pitanju račun na kraju meseca. On savjetuje da kako biste uštedjeli struju i smanjili račun za sljedeći mjesec, trebate poduzeti nekoliko jednostavnih koraka kao što je izolacija vašeg doma i redovno servisiranje vašeg bojlera. ”Jedna od tih mera, tipična za bojler, jeste da regulišemo temperaturu vode na 60 stepeni. Da se tuširamo, a ne da se kupamo u kadi, tu ćemo četiri puta smanjiti potrošnju vode, samim tim i električne energije.

Ako je u pitanju šporet, da kuvamo sa poklopljenim šerpama, da koristimo savremene električne uređaje, ako možemo indukcione električne šporete, da koristimo ekspres lonac, sve to donosi poneki procenat uštede energije. Probajte i sa ruterom, kao i mikrovalnom, te je isključujte kada krenete na posao.”, savetuje Banjac.