Je li jeftinije ostaviti grejanje upaljeno cijeli dan ili ga gasiti i paliti?

0

Svi smo svjedoci da vrijeme veoma brzo leti pa nam se čini kao da je ljeto bilo juče, a danas mi već imamo niske temperature pa moramo i nositi odjeću sa dugim rukavima ili jakne koje su nam dugo vremena stojale u ormarima.

Prema prognozama će u narednih mjesec dana da bude pohladno, a da će biti zima sa puno padavina i niskim temperaturama, što nije bio slučaj u prethodnim zimama kada smo imali samo malo “jače” jesenje dane.

Sigurni smo i da se možete prisjetiti da za Novu godinu nije bilo baš snijega i da dugo vremena nije ni bilo, pa tako se predviđa da i ove nove godine neće to biti, dok nam prvi dani novembra pokazuju da će zima ove godine biti hladnija.

Mnogi su se ljudi obezbijedili za grijanje što lože, te su neki možda prešli na modernije načine grijanja kao što je pelet, pa se tako uvijek nametalo pitanje da li se možda preko noći treba gasiti grijanje bez obzira na to da li ste u stanu ili privatnoj kući.

Stručnjaci su zapravo rekli da su ubjeđeni da kada ostavite grijanje na minimalno tokom čitavog dana da tako nećete uopšte uštedjeti, pa je prema njihovom mišljenju zapravo bolja opcija da se grijanje samo upali onda kada je to potrebno i u vrijeme kada se spuste temperature pa se to može tako svesti na minimum kada su u pitanju troškovi koji znaju da budu dosta značajni preko zime, pogotovo kada je hladna zima.