JAKO NEVREME UDARILO NA SRBIJU JUTROS: Čitava stabla iščupana iz korena, GROMOVI UDARALI! (VIDEO)

0

Mesec maj i juni su inače meseci u kojima je vreme jako promenjivo, te od pravih letnjih dana koji nisu svakidašnji za mesec maj kada smo imali i preko 30 stepeni celzijusa odjenom imamo velike padavine i nevreme. Celi region je nedavno bio zahvaćen poplavama. Također, pojava grada i leda su u nekim delovima regije također bili zastupljeni, a naročito je Srbija povodom toga bila na udaru te smo na svim portalima mogli da čitamo razna izvešća koja se tiču vremenskih prilika.

Nedavno je najvljeno da će početkom meseca jula biti velike padavine, ali da nakon toga kreće pravo letnje doba. Ovih dana u celoj Srbiji vlada žuti i narandžasti metero alarm, zbog jakog nevremena. Područje Lazarevca je pogođeno velikim nevremenom, koje je kidalo i drveća iz zemlje. O poljoprivrednim usevima i štetama koje je ovo nevreme izazvalo su strašne i zaista je načinjena velika materijalna šteta.

U Mladenovcu je također bilo jako nevreme gde imamo i slučaj da je grom pogodio jednu porodičnu kuću, te je nakon toga došlo do požara. Na instagram profilu naziva 192_rs možemo videti fotografije drveća koja su oborena iz zemlje u naselju Tabane u Jagodini. Kao što smo već i rekli, to se isto desilo i u Lazarevcu i mi vam danas donosimo par takvih fotografija i jedan video snimak.

Iz RMHZ su izdali i sledeće upozorenje: “Oblačna zona koja će rano ujutro na severu i zapadu Srbije uslovljavati intenzivne pljuskove sa grmljavinom i kratkotrajno jak vetar, tokom jutra i prepodneva će se premeštati ka centralnim, istočnim i južnim krajevima” navodi se u upozorenju za područje cele Srbije”.