Pedesetogodišnja Britanka po imenu Linda Faulkner identifikovana je 2006. godine da boluje od artritisa. Njena bolest se pogoršavala iz dana u dan i počela je u njenim rukama prije nego što je prešla na leđa i vrat. Isprobala je mnoge lijekove kako bi ublažila agoniju u bolnim zglobovima. Eksperimentirala je sa svime, od rizičnih lijekova i lijekova protiv bolova do lijekova za jačanje zglobova kao što su hondroitin, glukozamin i kolagen. Nije imala trajno olakšanje od terapije ili lijekova.

Nelagodnost u zglobovima bi se privremeno povukla, ali bi se ubrzo vratila. Onda je jednog dana čula da je Sara Gal izliječila svoj artritis napitkom od jabukovog sirćeta i meda. Odlučila je da pokuša sama, a ocat je uklonio njenu nelagodu. Od davnina, sirće je prepoznato po brojnim dobrobitima za opšte ljudsko zdravlje. Jabukovo sirće se pokazalo kao izvanredan alat za održavanje zdravlja kostiju i zglobova, između ostalog. Napitak od jabukovog sirćeta i meda je fantastičan lijek za artritis. Obje supstance poboljšavaju pokretljivost tijela, štite zglobove i kosti od oštećenja i smanjuju upalu.

Mješavina za liječenje artritisa

Potrebni sastojci: jedna supena kašika jabukovog sirćeta, jedna supena kašika sirovog meda i jedna šoljica vruće vode. Pripremite šolju kipuće vode sa po 1 kašikom sirovog meda i jabukovog sirćeta. Pijte dva puta dnevno. Svakog dana ujutru i uveče, Linda je pijuckala ovu mešavinu. Već nakon dvije sedmice primijetila je promjenu. Prvi put od 2006. godine u tom periodu mogla je da živi bez bolova.

Kokosovo ulje i jabukovo sirće za masažu

Utrljajte bolne zglobove rastvorom od 2 kašičice jabukovog sirćeta i 1 kašike kokosovog ulja.