IZVUKLI “KAPITALCA” OD DVA METRA IZ KANALIZACIJE: Radnici ŠOKIRANI prizorom u naselju Vojvode Vlahovića! (FOTO)

0

U nastavku ovog teksta se bavimo problematikom gradskih vodovoda i kanalizacija. Izgleda da u Srbiji itekako ima mnogo posla kada je ovo u pitanju. Poznato je i to da smo su ljudi na Balkanu, što se tiče čuvanje okoliša dosta primitivni od nekih drugih država. Kada pogledamo šta sve može da se izvuče iz kanalizacije, nije nam jasno kako je to uopšte došlo do toga.

Verujemo da mnogi od vas ne mogu ni zamisliti šta se sve u kanalizaciji može pronaći. Mnogi smatraju da je upravo ovo jedan od gorih i težih poslova koji čovek može da radi, te onoga trenutka kada bacamo nešto u kanalizaciju treba da se setimo kako je onima koji će to morati čistiti. Verovatno bi onda i bilo čišće. Tu su se nalazila motorna ulja, antfriz, razređivači, boje, ostaci hrane i slično. Najbizarnije je na primer što neko baci ljusku od jaja u WC šolju, što je naravno van svake pameti.

Kada se na taj način baca otpad, nismo ni svesni da to može da našteti našim odvodima u kućama i stanovima. Sada ćemo vam predstaviti priču koja se desila u Beogradu, koja se graniči sa naučnom fantastikom. Sve se desilo u ulici Miodraga Živanova, kada je prijavljeno veliko zapušenje. Nakon toga usledelo je veliko iznenađenje. Pronađena je fosna duga skoro dva metra.

Na instagram profilu pod nazivom Moje naselje je napisano:“Ovaj trofej ulazi u anale neuslovne kanalizacione mreže u naselju Vojvode Vlahohića, jer do sada se nije nikad ništa slično desilo. Pored kapitalnog ulova, izvučeno je milijardu vlažnih maramica koje bahati i neobrazovani stanovnici naselja bacaju u kanalizacionu mrežu, uopšte ne razmišljajući. Time rizikuju zapušavanje prvo svoje kanalizacije u stanu, zgradi i ulici”.