ISPOVEST DANE KOJA JE SA 18 GODINA OTIŠLA NA KRUZER: Najveći bakšiš koji sam dobila je 3.000 $! Ovo je istina o zaradi na brodu

0

S navršenih 18 godina započela sam karijeru frizerke na kruzeru. Nakon obuke u Miamiju, prešao sam u ulogu upravitelja toplica, na kojoj sam poziciji bio deset godina. Za to vrijeme zaradio sam znatan prihod koji mi je omogućio da otplatim svoj stan u samo 18 mjeseci. Voditeljica regrutacije i ambasadorica “London Wellness Academy” Dana Šćepović napominje da plaće za brodske radnike mogu biti vrlo različite, od 800 do 15.000 dolara. U posljednjem desetljeću bio sam odgovoran za zapošljavanje osoblja s Balkana i drugih međunarodnih lokacija u ime tvrtke. Moj prvi dan na brodu Carnival Destiny uključivao je pohađanje obuke u Londonu prije polaska iz slikovitog San Juana u Puerto Ricu.

Sjećanje me vraća na mladu 18-godišnju djevojku, koja je stajala na molu i gledala u kolosalan karnevalski brod koji oduzima dah. Bio je to nevjerojatan prizor, istovremeno nadrealan i zastrašujući. Noseći samo mali kovčeg i svoju putovnicu, držao sam se svojih nada, snova i očekivanja za budućnost. Prisjećanje podsjeća i na Šćepovića, koji je prepričao Dilyno brzo mumljanje s britanskim naglaskom, koje je podsjećalo na naglaske koje sam kao dijete slušao u filmovima. Još uvijek se sjećam kako sam obukao uniformu i uživao u brzom obroku prije nego što sam istražio veličanstveni spa centar koji se prostirao na više od 2000 četvornih metara i sa staklenim zidovima koji su nudili prekrasan pogled na stari grad. Nadalje, naš sugovornik je istaknuo da su imali kolege iz više od deset različitih zemalja.

Čim sam stigao, svi su me srdačno pozdravili, svaki s osmijehom dobrodošlice. Dily se posebno isticala kao netko tko je dijelio moju vibru i ostala jedna od mojih najbližih osoba od povjerenja. Sljedećih dana shvatio sam da je život na brodu brz i u stalnom tijeku. Bez obzira na to jeste li radili u kuhinji, kazalištu, baru ili toplicama, jedno je bilo dosljedno: naporan rad i disciplina bili su ključni. Učinkovitost je također bila od ključne važnosti, osobito kad je brod bio u pokretu. To je nešto što sam naučila od Dily, koja je započela svoju karijeru kao frizerka na brodu. Osim stiliziranja kose, Dily je također pružala usluge poput brijanja i ekstenzija trepavica, koje je naučila u Londonu i kasnije obučavala osoblje. Moj tadašnji voditelj toplica bio je moj primarni izvor motivacije kada sam postao voditeljica toplica. Naučili su me prepoznati ono najbolje u ljudima i nagraditi ih za njihova postignuća jer je to jedini način da ih potaknem da napreduju.

Rad s pojedincima oduvijek je bio moja strast, a to je i dan danas. Zarada u ovoj oblasti obično se kreće od 2.000 do 3.000 dolara u prosjeku. Vaša se zarada temelji na postotku, pa što više radite, to veća može biti vaša potencijalna zarada. Prvenstveno ćete surađivati ​​s Amerikancima koji su na glasu kao vrlo velikodušni sa svojim napojnicama kao načinom izražavanja zadovoljstva uslugom. Najveća napojnica koju sam ikada dobio bila je od poznatog redatelja i njihove supruge koji su posjetili moj servis za izbjeljivanje zubi. Isprva ih nisam prepoznao jer su se odlučili za ležernu odjeću poput japanki i košulja kratkih rukava. Vrijedi napomenuti da je moja prva zarada potrošena na cipele.