Indira Radić, vrlo cijenjena ličnost u oblasti narodne muzike, pojavila se kao istaknuti zagovornik ovog cijenjenog žanra. Godine 2005. oduševila je slušaoce nezaboravnom kompozicijom “Varalica” u saradnji sa Alenom Islamovićem.

Na Balkanu je odjeknula moćna i nezaboravna melodija ove pesme, urezavši značajno poglavlje u istoriji. Indira, zagonetna figura koja je plijenila svjetla reflektora, nestala je jednako brzo kao što je stigla, ostavljajući za sobom trajno naslijeđe koje će zauvijek biti njegovano. U svom repertoaru Indira poseduje i vanvremensku kompoziciju “Zmaj”, koja i danas uživa široku popularnost. U posljednje vrijeme rijeđe nastup i povukla se iz javnosti.

Nakon raskida braka, pokazala je ogromnu hrabrost donevši odluku da unovči svu svoju imovinu u Beogradu. Sa stečenim sredstvima, uložila je u ogromno seosko imanje i izgradila ekspanzivnu hacijendu, crpeći inspiraciju iz zadivljujućeg carstva meksičkih telenovela. U njenoj perspektivi, ovaj drski skok omogućio joj je da vodi spokojnu egzistenciju, oslobođenu težine nepotrebne tjeskobe. U nedavnom intervjuu srpskim medijima otkrila je da po povratku sa dugotrajnog boravka u Sjedinjenim Državama otkriva utehu i podmlađivanje u mirnoj tišini sela, susret koji nesumnjivo oživljava njen duh.

Započevši svoj profesionalni poduhvat u rodnom mjestu, Doboju, ostvarila je značajan trijumf na Ilija festivalu održanom u Sarajevu. Na tom događaju je izašla kao pobjednica u amaterskom pjevačkom takmičenju. Prije nego što se udružila s Rattom i preuzela ulogu majke svom sinu Severinu, krenula je na putovanje koje je na kraju dovelo do njihovog braka. Međutim, dugotrajni sukob u Bosni rezultirao je teškim periodom od četiri godine tokom kojih ona nije znala gdje se nalazi njen sin. Njihov prvi susret dogodio se 1996. godine, što je označilo njihov ponovni susret nakon ove produžene razdvojenosti.

 

Indirina karakteristična karakteristika leži u njenim obilnim, čvrsto namotanim pramenovima, koje ona hirovito pretvara u različite nijanse crvene, crne i smeđe. Ipak, nedavna javna viđenja nje nedvojbeno otkrivaju značajan porast njene fizičke mase. U iskrenom otkriću, otvoreno je otkrila da trenutno teži 90 kilograma, ali ipak održava zadovoljno i povišeno stanje ukupnog zdravlja.