IMALA JE 18, A ON 30 GODINA I BIO JE OŽENJEN! O njihovoj ljubavi brujala je Jugoslavija, a završila se TRAGEDIJOM!

0

Jedan od najpoznatijih pjevača zabavne muzike u Jugoslaviji je bio Mišo Kovač čiji se najveći hitovi i dan danas slušaju. O njegovom privatnom životu se malo znalo u javnosti sve do smrti njegoovg sina od koje se pjevač ni dan danas nije oporavio.

Naime on se u svojoj 30-oj godini zaljubio u djevojku Anitu Baturinu koja je tada imala samo 18 a uz to je Mišo već bio oženjen. Kada su se njih dvoje upoznali Anita je bila misica Jugoslavije a ubrzo nakon toga su stupili u vezu iako je Mišo bio u braku. Njegova i Anitina ljubav je bila jača od svega i željeli su da se vjenčaju i on je nakon jednog nastupa sve priznao svojoj zakonitoj supruzi Ljubici i zatražio je razvod.

Tu noć je nastupao na jednom poznatom festivalu a nakon toga je otišao na turneju po Bosni i Hercegovini i Srbiji a nekoliko puta ga je posjetila i Anita. Toliko su se voljeli da su bili nerazdvojni a ona je i školu završila vanredno samo da bi što više vremena provela sa njim. Njena majka ali i ostali članovi porodice su se protivili njihovoj vezi.

Ipak Anita ih nije poslušala i nakon dvije godine se udala za Mišu a dobili su dvoje djece sina Edija i kćerku Ivanu. Živjeli su u luksuznom stanu u Zagrebu i proputovali su zajedno cijeli svijet. Njihovu porodičnu idilu je prekinula smrt njihovog sina u devedesetim godinama nakon čega je pjevač upao u depresiju a mnoge je šokirala vijest da je napustio suprugu te da je utjehu našao u zagrljaju Silvije Conte koju je savim slučajno upoznao.