“IMAĆEŠ NOVCA KOLIKO RUKAMA MOŽEŠ DA ZGRNEŠ U NARUČJE”: LEPA BRENA I DAN-DANAS PALI SVIJEĆU ZA JEDNOG POSEBNOG ČOVJEKA !

0

Lepa Brena dokaz je da se snovi ostvaruju. Rođena je u Tuzli, a odrasla u Brčkom. Otac Abid je bio medicinski tehničar, a majka Ifeta krojačica. Rasla je uz stariju sestru Faketu i brata Faruka. Djetinjstvo joj je bilo ispunjeno ljubavlju ali nije uvijek bilo lako. Često se oskudjevalo u svemu, a posebno kada se Brena zbog studija preselila u Beograd.

Lepa Brena otkrila u čemu se krije tajnu njene ljepote i u sedmom  desetljeću života, jednu stvar svaki dan prakticira!
Ipak, bila je odlučna u namjeri da uspije. Na tom putu pomogli su joj neosporan talenat i ogromna harizma, ali i volja da se bori i uvijek ide naprijed. Otac i majka su joj bili bezrezervna podrška, a danas pamti jednu nesvakidašnju situaciju koja joj se dogodila kada je bila tek sedmi razred.

Beautiful Brena without a gram of make-up on vacation: The singer showed  her natural beauty! (PHOTO) - Free Press
“S majkom sam otišla kod komšinice Sene na kafu. Odjednom se na vratima pojavio stariji čovek i tražio čašu vode. Pogledao me je i pitao: ‘Čija si?”, a majka mu je odmah odgovorila: ‘Moja je, valjda se vidi da ličimo‘ Tada je rekao: ‘Kao što je poznat Tito, tako će biti poznata i ona.‘Svi smo ga pogledali zgranuto jer smo mislili da priča gluposti. Ali onda je dodao: ‘Nisam lud, bićeš veoma uspešna žena. Putovaćeš dokle ti pogled dopire, imaćeš novca koliko rukama možeš da zgrneš u naručje.‘ Zamolio me je da svaki put kada ga se setim zapalim sveću za njega. To činim i danas!”, ispričala je Brena koje se i Beograd preselila 1979. godine.

“Zahvaljujući ocu, zavolela sam medicinu, ali je taj fakultet bio preskup za nas. Zato sam odlučila da upišem turizam na Prirodno-matematičkom fakultetu u Beogradu. U tom periodu sam teško izlazila na kraj sa troškovima jer je život u velikom gradu bio skup. Nisam mogla sebi da ispunim neke želje, klasične studentske, na primer da sa svojim kolegama otputujem na ekskurziju. Jela sam hleb i jogurt, a ako bih htela nešto slatko, onda bih to pošećerila”, rekla je koja je ipak riješila da se vrati kući.

 

 

“Stajala sam na autobuskoj stanici tužna i očajna. Nebo je bilo sivo sa tmurnim oblacima. Počela je da pada kiša, a autobusa nije bilo ni na vidiku. Prišao mi je jedan mali pas, tužno me pogledao i šćućurio se pored mojih nogu. Sevnula je munja i udario grom, a meni kao da se nešto prosvetlilo u glavi. Odlučila sam da uzmem sudbinu u svoje ruke. Sačekala sam autobus, otišla onako mokra u stan da se presvučem, uzela kofer i vratila se u Brčko”, rekla je pjevačica koja je od smrti roditeljka rijetko odlazila u mjesto u kom je odrasla jer nije mogla da se suoči s uspomenama.