Poznati glumac Saša Joksimović je jedan od mnogih ličnosti koje se saosjećaju sa porodicom djece koja su u Beogradu nastradala, kada je malotljenik K.K umsrtio osam đaka u osnovnoj školi u centru Beograda. Kako su prenjeli mediji, dječak je prijavljivao tri puta vršnjačko nasilje, zbog čega je prešao iz smjene A u smjenu B. U to vrijeme, maloljetni sin Saše Joksimovića je bio žrtva vršnjačkog nasilja tri puta. Incidenti su se događali u parku gdje dosta djece provodi svoje slobodno vrijeme igrajući se sa društvom.

“Moj je sin preživio veliki stres kada su ga po treći put napali vršnjaci na Vračaru. Oni su presreli Iliju ovoa puta kao i njegove drugare, oteli su im novac i polili ih sa vodom”- rekao je prošle godine glumac. Rekao je da je pokušao reagovati i pričati sa roditeljima te djece, ali oni nisu povom toga ništa uradili. Nakon trećeg puta on se oglasio na društvenim mrežama, te je bio zahvalan jer je problem napokon riješen.

Rekao je da se nada da se ovakve stvari više neće nikada ponoviti, te navodi da nije htio zvati policiju, jer se sve nekako smirilo. Apelovao je samo da se uvede jedan policajac koji će šetati parkom i pratiti da li se dešavaju neki problemi. Na kraju navodi da je sve dobro sada, također je rekao da je optimista po tom pitanju i da mu je drago da je njegovo saopštenje odjeknulo. I mi se nadamo da se ovakve stvari više nikada neće ponavljati, jer je to jako loše po mentalno zdravlje jednog djeteta.