IBRA, TI SI MOJ DRUGAR! Đoković napravio ŠOU posle istorijske pobede! Obratio se ovim LEGENDAMA, zbog Zlatana pričao na domaćem jeziku (VIDEO)

0

Poznato je da Jelena ima blizak odnos sa Novakovim roditeljima, što se i tokom meča na Rolan Garosu moglo primjetiti. Jelena je isto tako poznata po svojoj predanosti zdravom načinu života i vegetarijanskoj prehrani. Iako se pojavljuju nekada kontroverzni komentari, ona je Novakova podrška u njegovim uspjesima na terenu. Njena briga i podrška su ključni kada su u pitanju njegove sjajne partije. Novak je mnogima uzor kada je teniski svijet u pitanju, ispisao je historiju ovog sporta sa svojim sjajnim uspjesima. Osvojivši treći put Rolan Garos i podižući svoj 23. pehar, dokazao je da je jedan od najvećih igrača svih vremena.

Njegova fizička i mentalna snaga kao i odlučnost i nepokolebljiva volja mu donose uspjeh na najvećim turnirima. Iako Novak ne uživa uvijek široku podršku s tribina, njegova loža je ispunjena uvijek ljudima koji su mu najbitniji i najbliži. Njegova je supruga Jelena, djeca i roditelji su prisutni uvijek kako bi mu pružili podršku i slavili njegove pobjede. Taj snažan obiteljski i timski duh je vidljiv jasno u momentima slave i radosti nakon osvajanja turnira. Novak je postao pravi simbol upornosti i veliki sportkih dostignuća.

Njegova ljubav prema tenisu, predanost treningu i odlična igra čine ga na terenu pravom ikonom koja motiviše ljude širom svijeta. Njegovi rekordi kao što su osvajanja svih četiri Grand slem naslova iste godine su samo dio onoga što njegovu karijeru čini nevjerovatnom. Uz podršku svoje porodice, pogotovo supruge Jelene, Novak nastavlja stvarati povijest u tenisu. Njegovi planovi za proslavu ovog historijskog uspjeha pokazuju da kompletna obitelj ima bitnu ulogu u njegovom životu, kako na terenu tako i van njega.