I u najtežim trenucima supruga je tu: Branko Ružić je podneo ostavku, a ova žena je njegova najveća podrška (FOTO)

0

Branko Ružić je ministar prosvjete i on je održao konferenciju za novinare nakon strašne pucnjave koja se desila prije par dana u OŠ Vladislav Ribnikar, u kojoj je život izgubilo osam osoba i portir. On je izrazio na ovoj konferenciji izrazio uvjerenje da je Srbija usvojila pojedine zapadne vrijednosti koje su kritizirane često, govoreći da su masovna pucanja najzastupljenija u Americi, ali se dešavaju i širom svijeta. Dogodila se nedavno u Rusiji, gdje je izgubljeno 20 života usljed pucnjave.

Ministar naglašava potrebu za većom sviješću i djelovanjem u vezi problema oružanog nasilja i njegovim uticajem na zajednice u Srbiji. On je donio u nedjelju odluku o podnošenju ostavke, koja se ne može poništiti. Ostavku je uputio premijerki Ani Brnavić, a svratio je prethodno u školu u kojoj se sve dogodilo, položio je vjenac te se upisao u knjigu žalosti koja je otvorena u osnovnoj školi. Ministar je podnio ostavku nakon saznanja da je odgovoran Kosta Kecmanović za masakr.

On je dao obrazloženje svoje ostavke te je dao obećanje vladi i javnosti, izrazio je duboko sažaljenje obiteljima koje su pogođenje sa tragedijom. Branoko je orđen 1975. godine u Zemunu a proveo je prve godine u Australiji zbog očevog diplomskog posla. U Beogradu je završio fakultet te je sretno oženjen sa svojom ljepšom polovicom Anom, za koju je govorio često da je njegova najveća podrka u životu. Skupa sa njom je podiga sina i kćerku Milutina i Elenu, a više od dvije decenije su u braku. Pored toga što je predana supruga i majka, ona je uspješna poslovna žena.