Trenutno Vijesti

HITNO obraćanje doktorice Kisić, EVO ŠTA NAM SLEDI! Posle njenih reči NASTAO MUK!

U Srbiji je stuacija sa brojem zaraženih bila dobra nakon pika i velikog broja zaraženih koji su imali u julu mjesecu. Ipak, kao u cijelom svijetu dolazi do eksponencijalnog rasta novozaraženih i brojevi u ovoj državi rastu pa je tako premijerka Ana Brnabić saopštila da je jučer registrovano 400 novozaraženih i očito je i da se u Srbiji dešava porast i da će doći do trećeg pika na koji su svi upozoravali.

Naime, u ljetnjem periodu je u cijelom svijetu zaraza bila usporila a u Srbiji je u julu blo prilično dramatično stanje i tada su bolnički kapaciteti bili puni i zdravstveni sistem je u pojedinim gradovima bio u kolapsu kao što je bilo u Novom Pazaru. Tada je Srbija po mišljenju struke imala drugi pik u koji ostatak svijeta tek sada ulazi i koji bi trebao trajati cijelu zimu odnosno tri do četiri mejseca po nekim predviđanjima.

Da nas ne čeka ništa dobro, to je već svima jasno ali su se građani već umorrili od stresa koji im izaziva pandemija i odbijaju da poštuju mjere što cijelu situaciju samo dodatno komplikuje. Kada je u pitanju Evropa u Francuskoj, Belgii, Češkoj, Španiji i svim ostalim državama s e medicinari bore sa velikim brojem pacijenata i uvode se neke nove rigorozne mjere  a koje se smatralo da se više neće ponoviti nakon ekonomske krize koju je izazvao lokdaun u martu i aprilu mjesecu.

Ipak, Francuska i Belgija su uvele policijski sat dok se u drugim državama mjere uvode selektivno zavisno od područja i stanja u njemu. Ljudi izlaze na ulice i protestvuju zbog mjera i stvara se jedan haos koji je teško kontrolisati. Dokotrica Darija Kisić je rekla da se i u Srbiji može očekivati povećanje broja zraženih ali da je za sada situacija pod kontrolom. Ipak ako se i u ovoj državi počne rapidno povećavati broj zaraženih nije isključen ni karantin, možda ne za čitavu zemlju ali za žarišta sasvim izvjesno.