Haos u komšiluku: U OVOJ bolnici više nema mjesta za pacijente, panično se traži riješenje – Savjeti za deset
Trenutno Vijesti

Haos u komšiluku: U OVOJ bolnici više nema mjesta za pacijente, panično se traži riješenje

Iako je u Srbiji situacija sa pandemijom korona virusa pod kontrolom i nakon pogoršanja koje je zabilježeno u julu i avgustu mjesecu, broj zaraženih je puno manji, izgleda da  u njenom okruženju situacija nije nikako dobra.

Pored Bosne i Hercegovine u kojoj se svaki dan bilježi oko 300 novo zaraženih i taj se broj ne smanjuje već drugi mjesec po redu, do rasta broja zaraženih je došlo u Hrvatskoj a posebno teško stanje u Crnoj Gori gdje je jedno od najvećih žarišta grad Nikšić koji ima 445 aktivnih slučajeva zaraze korona virusom. Prema pisanju Vijesti iz Podgorice u opštoj bolnici Nikšiću su svi kapaciteti popunjeni i uprava pokušava da nađe neko riješenje za osobe koje čekaju na prijem u bolnicu.

Na liječenju u bolnici u Nikšiću se nalazi 50 pacijenata koji su zaraženi kovidom i koji imaju težu kliničku sliku. Njih 44  se nalazi smješteno na internom odjeljenju dok ih je 6 smješteno na odjelu pedijatrije. Prema riječima direktora bolnice Ilije Ašanina od ovih pacijenata se tri nalaze na intenzivnoj njezi i njihovu životi su ugroženi a kod ostalih je stanje stabilno.

Nijedan pacijent nije priključen na respirator a kada je u pitanju starosna dob pacijenata najmlađa je beba koja je stara samo 20 dana i jedna koja ima dva i po mjeseca i koje su zaražene kao i njihove majke i one su smještene na odjelu pedijatrije. Doktor Ašanin je rekao da je primjećeno da se sve više osoba sa simptominma javlja u kovid ambulante a isto tako je povećan i broj osoba kojima je potrebno bolničko liječenje. Bolnica u Nikšiću je zadužena za sjeverozapadni dio Crne Gore i raspolaže sa 80 kreveta za kovid pacijente.

Oglasi – Advertisement