Gotovo je! 18. April ostaće upamćen kao NAJTUŽNIJI DAN u Nemačkoj: Otišla je zauvek..

0

Nemačka je zaista u poslednje vreme na velikim iskušenjima, pre svega zbog rata u Ukrajini. Za narednu godinu u Nemačkoj predviđaju veliku inflaciju, poskupljenja životnih namirnica i svega sličnog se otelo kontroli. A 18. aprila se nešto desilo kao “šlag na tortu” kada je u pitanju Nemačka. Saznajte u nastavku teksta o čemu je zapravo reč!

Angela Merkel je definitivno jedna od najmoćnijih žena i političarki u celom svetu, te taj rekord drži već 20 godina. Nemačka kancelarka je bila poznatija od samog predsednika i verujemo da mnogi od vas na pomen Nemačke, sete se Angele Merkel. Bila je dakle na ovoj poziciji pune dve decenije, te je svakako jako mnogo uradila za ovu zemlju.

Ona je bila umešana u mnogo političkih odluka vezanih za celi svet. Bila je vodeća za razne kredite, za NATO pakt, a također je imala i veliku ulogu na prostorima Balkana. Poznato je i da nije baš omiljena kod srba, zbog svog otvorenog podržavanja Kosova. Poslednjih par godina je imala problema sa zdravljem, a i same godine su je stizale. Pitanje je bilo vremena kada će odstupiti sa vlasti. Neki mediji su pisali da ima alzhajmerovu bolest, jer nije mogla da se dugo drži na nogama, tako da je većinu vremena sedela. Odlučila je napokon da ode u penziju, ali se nije odrekla svog političkog života. Od kako je krenuo rat na području Ukrajine, ona se par puta oglašavala povodom cele te situacije, te je davala svoje mišljenje.

Najnovija vest koju je preneo njen PR tim je to da se ona od ponedeljka 18. aprila neće više oglašavati niti u jednom političkom pitanju. Sve je razlog to zato što su neki političari krivo tumačili njene izjave koje je prethodno davala za medije.