GODINAMA PRIČAJU LAŽI: tvrdi stručnjak iz Nemačke! Samo ovaj pritisak je normalan

0

Visok krvni pritisak je česta bolest sadašnjice sa kojom se bori veliki broj stanovništva. Doktor tvrdi da visok pritisak ne smijemo nikako zanemariti, te da se pri pojavi prvih simptoma odmah obratite lječniku kako bi uspjeli spriječiti dalje komplikacije koja ova bolest nosi uz sebe.

Doktor će preuzeti važne mjere u terapiji i dati odgovarajuće lijekove kako bi spriječili dalja kardiovaskularna oboljenja. Najčešći simptomi hipertenzije, odnosno krvnog pritiska jesu otežano disanje, glavobolja, pritisak i zujanje u ušima te brzo zamaranje. Rizik od ovog oboljenja se povećava sa godinama pa s toga trebamo pripaziti i dati na vaćnosti pravilnoj ishrani i svakodnevnoj aktivnosti.

Njemački ljekar i psihoterapeut Ridiger Dalke se bavi alternativnom medicinom te je napisao brojne knjige kada je u pitanju veza imeđu emocija i fizičkog zdravlja. Prije nekoliko godina održao je predavanje u Srbiji, a tema je bila o povezanosti određenih obljenja i emotivnih stanja. Pričao je u emisiji na RTV-u, koja se zove “Zdravo živo”.

Mnogo godina se pričalo o tome da je za sedamdesetogodišnjeg čovjeka normalno da ima pritisak 170, međutim to je totalno pogrešno. Normalni ili kako bi ga neki nazvali, idealni pritisak je 120 a svaki broj preko predstavlja povećan krvni pritisak. Zbog ubrzanog načina života, koji sami sebi uporno namećemo prisiljeni smo boriti se sa situacijama koje svakodnevno utiču na naše kako mentalno tako i fizičko zdravlje. Zbog toga doktor savjetuje da više pažnje posvetimo našem zdravlju, te da se javimo ljekaru odmak kada primjetimo da nam je zdravlje na bilo koji način narušeno.