Porijeklom iz Sarajeva, Goran Bregović je poznati muzičar i tekstopisac, a prethodno je vodio nadaleko cijenjeni rok bend Bijelo dugme. Pored muzičkog zanimanja, Bregović komponuje i muziku za filmove i može se smatrati jednim od najpoznatijih kompozitora na Balkanu. Njegove kompozicije su pod uticajem tradicionalne muzike Balkana, preplićući različite melodijske elemente iz različitih kultura u regionu, uključujući bosansku, bugarsku, hrvatsku, grčku, rumunsku, srpsku, albansku i tursku.

1993. godine u Parizu se vjenčao sa suprugom Dženanom Sudžukom, bivšom manekenkom iz Sarajeva. Uz njega je kao kum stao reditelj Emir Kusturica, dok je nevjesti kuma bila pjevačica Amila Sulejmanović, koja je pjevala prateće vokale za Bijelo dugme.Njihovo prvo dijete, Ema, rođena je 1995. godine. Sedam godina kasnije, u februaru 2002. godine, dobili su drugu kćer Unu. Dvije godine nakon toga dobili su treću i najmlađu kćer Lulu. Osim toga, ima kćerku Željku iz veze koju je imao u mlađim godinama sa plesačicom iz sarajevskog noćnog kluba. Od Željke ima i unuku Bjanku.

 

Prema riječima supruge Gorana Bregovića, ona se danas prije  identifikuje kao starija žena nego kao lijepa. Nakon što se vjenčala s Goranom, ostala je prikrivena u javnosti i ponosna je što ističe postignuća svojih kćeri. Živo se sećam Dženaninih reči od pre nekoliko godina kada je posetila izložbu svoje ćerke Eme u Beogradu.  Divila se lepoti ćerkinog dela i ponosno pričala o svojim osećanjima kao majka umetnika.

Uprkos tome što se retko pojavljuje u javnosti, na društvenim mrežama osvanula je njena fotografija iz mladosti. Fotografiju je prvobitno podelila njena ćerka Lula u čast majčinog rođendana. Prema Bregovićevim riječima, uobičajena je pojava da ćerke naslijede majčinu ljepotu. To je vidljivo iz njene fotografije koja služi kao primjer ovog fenomena. Za nju kažu da je u to vrijeme bila najljepša djevojka u Sarajevu pa i šire.