Evo zbog čega NAM SUZE OČI kad je vani hladno – ovaj priznati stručnjak nam je dao objašnjenje, evo šta treba činiti

0

Da li ste i vi jedni od onih koji su primijetili da vam oči suze kad je vani hladno? Ukoliko jeste, na pravom ste mjestu, jer smo za vas pripremili članak koji će vam nešto više o tome reći. Tačnije, stručno lice James Oran, po struci oftalmolog dao nam je važno objašnjenje zbog čega dolazi do toga. U nastavku pročitajte o tome nešto više:

Zašto nam oči suze kad je vani hladno? Za to postoji vrlo važan razlog. Oftalmolog James Oran objasnio je da nam vjetar i niska vlaga uzrokuju suzenje očiju. To je zapravo reakcija vašeg tijela koja nastoji osigurati da vidite što bolje i da nelagoda gledanja u vanjski minus bude minimalna.

Osim temperature, vlaga i svjetlost također igraju ulogu u tome hoće li nam se oči napuniti suzama kada izađemo van. Reflektirajući svjetlost na snijegu, vaše oči postaju osjetljivije.

Oftalmolog kaže da nije loše uvijek sa sobom nositi naočale koje će zaštititi oči kada je to potrebno. Također predlaže da ako imate osjetljive oči stavite umjetne suze na minus prije izlaska.

Nadamo se da vam je sad poprilično sve jasnije i da ćete rješavati svoj problem ubuduće bez velikih problema. Ovaj članak možete pokazati i nekom od vaših prijatelja, kako bi mogao vidjeti u čemu je problem. Ostanite i dalje uz nas, tu smo da se družimo s vama, da vas redovno o svemu informiramo.

Na našem sajtu možete mnogo toga zanimljivog pronaći kao i svaki put do sad. Hvala vam na pažnji i što nas redovno čitate.