EVO NA ŠTA JE SPAO! RIJALITI POBEDNIK OSUMNJIČEN ZA VIŠE PLJAČKI- Po istom scenariju “operisao” po zlatarama, evo šta je uradio sa 140.000 €!

0

Sumnja se da je Petar Bruno Bašić, pobjednik Supertalenta 2016., možda umiješan u niz pljački zlatarnica posljednjih godina u Hrvatskoj. Dokazi jedne od ovih navodnih pljački snimljeni su videom i nedavno kruže internetom.

Tijekom 2016. godine Petar Bruno Bašić svojim je sjajnim nastupom osvojio i žirije i publiku te u konačnici osvojio Supertalent i glavnu nagradu od 26.000 eura. Ne samo da su hvaljene njegove glumačke sposobnosti, već je i njegov skladan stas izazvao pozornost, čak i od strane poznate pjevačice Danijele Martinović. U razdoblju od sedam godina, Bašić je uspio skupiti više od 140.000 eura zlata i drugih vrijednih stvari. Međutim, izvor ovog bogatstva nije potjecao iz zakonitih sredstava, već iz kriminalnih aktivnosti. Nakon provedene opsežne istrage, policijski službenici optužili su Bašića za pronevjeru i nesavjesno trošenje nezakonito stečenog bogatstva. Prema pisanju “Jutarnjeg lista”, Bašić je pozamašnu svotu novca potrošio na kocku, putovanja i raskošne obroke u skupim restoranima.

Bašića je zagrebačko tužiteljstvo optužilo za dvije pljačke, jednu krađu i tri krivotvorenja nakon što se pojavila video snimka jedne od njegovih pljački. Policija je provela temeljitu istragu prikupljajući dokaze da je Bašić počinio dva razbojstva u zlatarnicama u Zagrebu 18. srpnja i 1. kolovoza ove godine. Trgovine na koje je ciljao bile su u Ulici Vice Vukova u sklopu trgovačkog centra i Ninskoj ulici u Sesvetama. Bašićev modus operandi u oba slučaja bio je identičan: nosio je francusku kapu i dioptrijske naočale, tražio je da vidi zlatni nakit i čekao povoljan trenutak kada je dućan bio prazan prije nego što je ispalio suzavac na zlatare. Potom je s ukradenim nakitom pobjegao s mjesta događaja u nepoznatom smjeru. Ovaj detalj je posebno intrigantan.

Kako je priopćeno iz Državnog tužiteljstva u Zagrebu, osoba odgovorna za navedena kaznena djela koristila se vozilom za dolazak do mjesta počinjenja kaznenih djela. Registarske pločice na vozilu su ukradene i neprimjerene situaciji. Kako bi prikrili identitet, počinitelj bi nosio francusku kapu na glavi i dioptrijske naočale preko očiju. Prihod od prodaje ukradenog zlata koristili su za financiranje svog luksuznog načina života, koji je uključivao kockanje i putovanja. Bitno je napomenuti da se kriminalna aktivnost pojedinca protezala izvan prethodno navedenih radnji.

Nadležni su priopćili da je riječ o osobi koja se smatra odgovornom za krađu koja se dogodila u trgovačkom centru Buzinski krči u Zagrebu. Osumnjičenik je navodno u centar stigao početkom srpnja, upravljajući vozilom registarskih oznaka koje nisu odgovarale registraciji. Predmeti koji su navodno ukradeni bili su iz skladišta centra, a ukupna šteta procjenjuje se na oko 140.715 eura. Osoba koja nije pobijedila na Supertalentu je privedena i trenutno je pod nadzorom pritvorske službenice. U četvrtak je zakazano ispitivanje ove osobe u tužiteljstvu. Potom će tužitelj odlučiti je li potrebno odrediti jednomjesečni istražni zatvor.