Evo kako da pobijedite nesanicu uz pomoć nekoliko trikova – ovo će vam sigurno pomoći ubuduće

0

Barem jednom smo se svi susreli sa nesanicom, a prema nekim novim istraživanjima koja su rađena, šest do deset posto odraslih ljudi ima problem sa nesanicom, a nju možemo da povežemo sa teškoćama prilikom uspavljivanja, spavanja, ili nekog preranog buđenja.

A evo kad ne trebate ići u krevet – stručnjaci su savjetovali da ne idete u krevet sve dok vam se ne spava zaista. Dobra ideja je da se pridržavate redovnog vremena odlaska na spavanje, a potom se uzdržite da ne idete u krevet sve dok ne osjetite da ste umorni. Ukoliko u roku od 15 do 20 minuta ne zaspite, vi ćete postati nervozni i zabrinuti, rekli su stručnjaci.

Ustanite svakog jutra u isto vrijeme – ukoliko ste imali problem prethodne noći zaspati, bilo bi primamljive da ustanete kasnije nego inače. Ipak, ako uđete u nepravilan raspored spavanja, to vas može spriječiti da napredujete.

Izbjegavajte grickanje tijekom noći – ukoliko se usred noći probudite, osjetite kako ste gladni, vi pokušajte da promijenite svoje dnevne navike u ishrani, da ne biste gladni išli u krevet. Ako jedete užinu usred noći, i to može da vam napravi veliki problem.

Pokušajte da ne drijemate prije spavanja – morate sačuvati pospanost kako biste mogli noću spavati. Prije odlaska u krevet drijemanje, pa i pet minuta može da utiče na vaš san noću.

Ovo su samo neki od savjeta koje vam mi savjetujemo, nadamo se da nećete imati problema ubuduće, pokušajte samo da ispoštujete ovo što smo vam rekli, i bit će bolje, vjerujte nam. Dijelite ovaj članak sa prijateljima.