EVO KADA STIŽE NOVIH 100 € OD DRŽAVE: Prijava počinje 15. januara, a za to su vam potrebne OVE DVE STVARI!

0

Srbija je u vriejme pandemije jedina država na Balkanu koja je svojim građanima u nekoliko navrata isplatila i finansijsku pomoć da bio što lakše prebrodili ekonomsku krizu u kojoj se našao cijeli svijet. Predsjednik Aleksandar Vučić je nedavno najavio da će odmah početkom ove godine biti isplaćeno po sto eura mladima starosti od 16 do 29 godina koji imaju lične dokumente poput lične karte.

Prijava mladih za ovu pomoć počinje 15. januara a trajaće 15 dana sve do 30. januara. Sledeće sedmice će se zakon koji definiše ovaj vid pomoći naći na skupštinskim klupama i sigurno biti i usvojen. Sama isplata je planirana odmah od 1. februara a da bi uplata bila izvršena svi mladi koji se prijave moraju posjedovati ličnu kartu i račun u banci.

I za ovu pomoć kao i za prethodne procedura prijave će se odvijati na isti način, odnosno svi koji žele da dobiju ovu pomoć se moraju prijaviti preko portala Uprave za trezor tako što će na stranici unijeti sve potrebne lične podatke i broj računa u banci koji posjeduju. Ako osoba koja se prijavljuje nema nijedan otvoren račun u banci može na samom portalu da odabere banku u kojoj će joj biti otvoren namjenski račun za ovu uplatu od države.

Ministar finansija Siniša Mali je rekao da će nakon što se završe prijave mladima biti isplaćeno po 100 eura te će se na taj način pomoći više od milion srpskih građana a pored ove tu je i pomoć penzionerima u iznosu od 20 hiljada dinara. Država je za sva tri paketa pomoći do sada  pomoći izdvojila 8.7 milijardi eura.