On je poznat ne samo kao vrstan fudbaler nego i kao muž pop dive Jelene Karleuše. Duško Tošić, poreklom iz sela Orlovac kod Zrenjanina, od malih nogu gaji veliku ljubav prema fudbalu. Nažalost, njegovi roditelji nisu bili u mogućnosti finansijski podržati njegove težnje. Da bi imao priliku da ostvari svoje snove, njegov otac Milorad je doneo odluku da ga upiše u Dom za nezbrinutu decu “Angelina Kojić Gina” u Zrenjaninu. Ova institucija ne samo da mu je pružila mjesto za dom, već mu je pružila i priliku da se obrazuje i trenira u sportu za koji je bio toliko strastven.

Duškovo vrijeme u internatu obilježilo je sretno prisustvo nepokolebljive ljubavi i podrške njegovih roditelja, o čemu svjedoče i poznavaoci. Iako je bio fizički odvojen, redovno je posećivao Orlovac, a roditelji su se trudili da ga posete u Zrenjaninu. Komšije ga se sjećaju kao vrijednog i skromnog dječaka, netaknutog slavom koja će mu kasnije doći. Čak i sada, kao uspješan pojedinac, Duško ostaje čvrsto ukorijenjen i vezan za svoje porijeklo. On nastavlja da putuje u Orlovac zajedno sa suprugom i kćerima, njegujući snažnu vezu sa svojim roditeljima koji i danas tamo žive. Godine 2007. upoznao je srpsku pop pevačicu Jelenu Karleušu, a njihova veza bila je toliko jaka da su posle nekoliko meseci zabavljanja odlučili da se venčaju. Njihova ljubavna priča počela je još ranije, jer je bio tinejdžerski zaljubljen u nju i okitio svoju sobu njenim posterima. Ceremonija venčanja održana je 28. juna 2008. godine u sportskom kompleksu hotela “Prezident” u Beogradu, gde su srdačno dočekali fudbalere i kolege iz estrade kako bi proslavili njihov poseban dan. Jelenin bliski prijatelj, dizajner Darko Kostić, bio joj je kum, dok je ona izgledala zapanjujuće u venčanici renomiranog brenda “Dolče & Gabana”. Duško je, pak, za tu priliku odabrao elegantno bijelo odijelo. Njihova sreća je nastavila da raste kada su 7. septembra 2008. dočekali svoju prvu ćerku Atinu, a zatim 7. septembra 2009. drugu ćerku Niku. Dok je Duško igrao za Bešiktaš, uspeli su da pređu Beograd i Istanbul.
Uprkos tome što Duško preferira privatnost, njegova supruga stalno dijeli uvide iz njihovog svakodnevnog života na raznim društvenim mrežama. Kao par, Tošić i Karleuša su bili veoma cenjeni u srpskoj zajednici zbog skladnog partnerstva. Ipak, početkom 2022. godine, tabloidi u Beogradu izazvali su polemiku objavljivanjem tvrdnji da se Duško agresivno ponašao prema Jeleni u prisustvu njenih najbližih članova porodice.

Prije opsežnog ispitivanja u lokalnoj policijskoj stanici, navodno je došlo do svađe. Iako je javnost bila itekako upoznata sa njihovim nesuglasicama i Tošićevim odlaskom iz porodične kuće, krajem januara zvanično je objavljeno da su odlučili da se ne razvode. Duška Tošića često hvale zbog nepokolebljive posvećenosti svojim odlukama. Za razliku od većine pojedinaca, on ostaje odlučan u svom odbijanju da da bilo kakve izjave za medije, čak i kada se pojavi iskušenje da podijeli svoju perspektivu. Duško Tošić je dugo vremena pronašao zadovoljstvo, obeleženo uspešnom profesionalnom karijerom i skladnim porodičnim životom sa Jelenom Karleušom, majkom njihove dve ćerke, Nike i Atine. Međutim, prema rečima njegove supruge Jelene Karleuše, izgleda da fudbalska zvezda nije zadovoljna svojim dostignućima i želi više.

Duško kaže, da se nije oženio mnome, čvrsto vjeruje da bi karijeru nastavio u Real Madridu. On vjeruje da nisam imao pozitivan utjecaj na njegov život. Jelena je nedavno gostovala na televiziji “Una” i izrazila uvjerenje da nema opravdanja za njegovo nezadovoljstvo. Jasno je stavila do znanja da nije žena sa narušenom reputacijom, ističući njihovu izuzetnu djecu i uspješnu karijeru. Jelena je odlučno izjavila da nije neko ko neozbiljno rasipa finansije, ponosno navodeći da konstantno ostvaruje pozamašne prihode. Osim toga, otvoreno je priznala da svjesno izbjegava da bude sama sa Duškom kada su kod kuće. “Trudim se da ne budem sama s njim kod kuće. Naše interakcije su daleko od prijatnih”, otkrila je ona, dok je Duško, s druge strane, ostao uzdržan.
Razmišljajući o trenutku čistog ushićenja, s nostalgijom se prisjeća vremena kada je na Instagramu podijelio video na kojem je pokazao svoj izuzetan talenat za postizanje golova i ostavljajući protivničku mrežu zadrhtavši. Bez sumnje, želja da se još jednom doživi ushićenje bavljenja sportom je neodoljiva.