Trenutno Vijesti

Dragan je osuđeni GINEKOLOG: Kad čujete šta je radio poslije porođaja, želudac će vam se okrenuti – STIGLA GA JE KAZNA

Rođenje djeteta je za većinu žena jedan od najsretnijih trenutaka u životu i sav bol i porođajne muke se zaborave onog trenutka kada po prvi put uzmu u naručje to malo stvorenje koje su devet mjeseci nosile ispod svoga srca i strahovale za njega.

Koliko god stresa i straha nosi trudnoća i porod to se ne može ni na koji način uporediti sa srećom i ljubavi koju po prvi put osjetite prema malom biću koje ste donijeli na svijet i za koje ste odgovorni. U našem regionu na žalost još uvijek nije praksa u svim bolnicama da u ovom skoro najvažnijem trenutku u životu žene pored nje bude njen muž ili neko od porodice ko bi joj bio oslonac, a o ponašanju medicinskih sestara i doktora, čast izuzecima, ima jako puno loših priča.

Naime iako i oni kao i svi drugi rade svoj posao za koji su plaćeni, naši ljudi su ih navikli na poklone i novac kojima žele da svojim najbližim osiguraju što bolji tretman dok su u bolnici. Ovo je skoro postalo obavezno a ni taj mito koji se daje ne garantuje da će osoba koja dođe da se porodi imati tretman koji je dostojan čovjeka. Primjer koji vam donosimo je jako rijedak jer se skoro nikada ne dešava da neko od medicinskog osoblja bude kažnjen zato što je uzeo novac od pacijenta za posao za koji ga već država plaća.

Ginekolog po imenu Dragan Janjić koji je zaposlen u bolnici u Gradiškoj je kažnjen sa 10 hiljada novčane kazne. On je uzeo mito od porodice jedne porodilje da bi malo više pripazio na nju a pored kazne mora da vrati i oko 600 eura koje je uzeo kao mito.

Oglasi – Advertisement