Vijesti

DR MARIJA ZDRAVKOVIĆ OTKRILA KOJA DVA ORGANA PRVA STRADAJU OD KORONE: Najveća greška je ako imate tegobe i ostanete kući!

Kardiolog doktorica Marija Zdravković, koja je direktorica KBC Bežanijska kosa, otkrila je da korona virus, pored poznatih zdravstvenih tegoba često napada i neke druge organe.

“Postoje nerološke manifestacije korona virusa, a za koje do sada nismo znali, a to je povremeno paraliza facijalisa, pojava novih neuroloških problema odnosno zapaljenje nerava. Sada smo imali jedan jako interesantan slučaj pojave Parkinsonove bolesti indukovane korona virusom i to kod mlađe osobe. To je virus koji je specifičan za ćelije koje postoje u svakom organu i po novim saznanjima mi mislimo da je to virus koji se vezuje za endotelne ćelije. Endotelne ćelije su ćelije koje postoje sa unutrašnje strane krvnog suda, a krvni sudovi postoje u svim organima što je normalno, tako da je prosto ruski rulet koji će vam organ biti napadnut ukoliko teže obolite od korone. Vjerovatno napada onaj organ koji ima najmanju sposobnost da se odbrani, to su nam predpostavke za sada”, navodi doktorica Marija Zdravković u u emisiji “Ordinacija” na RTS-u .

Nastavak teksta možete pročitati na linku OVDJE.

Oglasi – Advertisement