DOMAĆA MUZIČKA SCENA ZAVIJENA U CRNO! – Preminuo poznati pjevač nakon DUGE I TEŠKE BOLESTI-Sve potvrdio njegov prijatelj sa ESTRADE Tuga do neba…

0

Nažalost živimo u vremenu kada veoma često imamo priliku čuti samo loše i negativne vesti. One vesti koje su vezane za crnu hroniku su postale naša svakodnevnica. Naime, u poslednjih godina se desilo mnogo smtnih slučajeva poznatih ličnosti. A i samoubistva, napastovanja, nasilja i sličnih stvari su postale naša svakodnevnica. Na to sve možemo dodati pandemiju i ratna dešavanja u svetu.

I danas vam ne donosimo nimalo lepe vesti, a ovaj put je u pitanju domaća estradna scena i jedan veliki gubitak za nju. Naime, kako saznajemo preminuo je pevač i tekstopisac Lazo Pajčin, nakon duge i teške bolesti. Ovaj pevač je će ostati upamćen po tome što je napisao veliki broj pesama vezanih za Krajinu. Legenda kaže da je napisao nekoliko hiljada pesama, a neke je dao i kolegi Baji Malom Knindži.

Za one koji ne znaju, neke od njegovih najpoznatijih pesama su: “Čuvaj mi se sine, Milice kćeri, Pozdravi mi Krajinu, Udarac u prazno, Malo Slađa, malo Zorka” i mnoge druge. Također je poznato da je bio dobar svirač na basu, pa je često svirao i sa Gocijem Ristićem u grupi Goci i Lazo.

Upravo je njegov kolega Goci Ristić potrvrdio medijima o smrti Laze Pajčina, te se on preko društvenih mreža oprostio od svoga prijatelji. Ona je napisao sledeće: “Ove noći, između ponedeljka i utorka (11.-12. aprila) usnuo je u Gospodu naš brat Lazo Pajčin – prijatelj Boga i ljudi. Pomolimo se Gospodu Vaskrslom i Vaskrsitelja, da njegovu čistu dušu primi u svoje naručje i nastani u rajsko naselje. Neka bude vječna uspomena na njega”.