Doktor ukrao novčanik od preminulog od korone i potrošio! Kada je vidio ličnu kartu noge mu se odsjekle!!

0
313

Kako je krenula pandemija korona virusa , najveća pažnja je usmjerena ka zdravstvu i ljudima koji tu rade. Svi se uzdamo da će nam ljekari i medicinski radnici pomoći ako se zarazimo. Znamo da ima mnogo dobrih medicinskih radnika , kao i da u svakom žitu ima kukolja , pa je tako oduvjek bilo dobrih i loših medicinara.

Ovaj slučaj nam dokazuje da medicinski radnici mogu nisko pasti , te da u svim zemljama ima ljudi koji ne znaju šta je moral. Ova situacija se desila u Italiji , i to kada je ova zemlja bila u najgorim problemima sa pandemijom , kada bolnice nisu mogle da prime sve oboljele , i kada svi preminuli nisu imali gdje da se ukopaju.

Naime , u Bergamu u bolnici , jedan medicinski radnik je jednom starijem pacijentu koji je preminuo , ukrao novčanik , u kojem je bilo nekoliko hiljada eura. Ovaj medicinar je sa pokojnikove kartice potrošio sedam hiljada eura , a sve j epotrošio na provode i kupujući neke skupe stvari , i to bez imalo grižnje savjesti. N akraju je porodica od pokojnika došla po njegove stvari , pa kada su vidjeli da nema novčabnika , krenula je potraga po bolnici. Istraga je na kraju dovela do medicinara koji je ukrao novčanik , pa je na kraju uhapšen zajedno sa svojom djevojkom.