DOKTOR PERIŠIĆ OTKRIO: Jabukovo sirće je najbolji lek za ove 23 bolesti, ali svi ga piju na POGREŠAN NAČIN!

0

Kao što ste mogli da pročitate u naslovu, danas ćemo malo pričati o jabukovom sirćetu za koje se može reći da je pravo čudo prirode, a inače je ono veoma zdravo zbog toga što je ono urađeno od prirodne jabuke, pa je ovo samo jedan od načina koji pokazuje koliko je to jabuka zdravo voće.

Jabuka nam nudi razne prednosti, a ona ima najmanje kalorija, te nema puno šećera, dok je veoma dobra za probavu, pa je i definitivno preporuka od svih doktora i nutricionista da jedete barem jednu jabuku dnevno.

Jabukovo sirće je isto tako korisna stvar, a ne samo za vaše zdravlje nego i za higijenu u kuhinji ili vašem domu jer kada ga spojite sa sodom bikarbonom, onda ćete dobiti jedno veoma dobro sredstvo za čišćenje.

Kao primjer ćemo vam reći da možete prebrisati kuhinjske ili wc pločice sa sirćetom, pa će one dobiti sjaj i izgledati kao da su nove. Primijetiti ćete da imaju malo neprijatan miris i aromu, ali ipak poslije toga samo uzmite osvježivač prostora od lavande i riješiti ćete taj problem. Mi ćemo danas malo spomenuti jabukovo sirće s medicinskog aspekta i oko toga je doktor Vojislav Perišić da je to pravi antioksidans koji je čudo prirode.

Oko 90 aktivnih hemijskih supstanci ima u jednoj jabuci, pa se u tome sastavu ni jedna druga voćka ne može mjeriti. Isto tako je spomenuo da je jednom prilikom uzeo samo malo jabukovog sirćeta kada je bio puno umoran i to bez vode pa se ubrzo puno bolje osjećao.